8. GENERALNA SKUPŠTINA UDRUŽENJA LJEKARNIKA ZAPOSLENIKA EUROPSKE UNIJE Razne najave

8. GENERALNA SKUPŠTINA UDRUŽENJA LJEKARNIKA ZAPOSLENIKA EUROPSKE UNIJE

8. Generalna skupština udruženja ljekarnika zaposlenika Europske unije (8th General Assembly of EPhEU) održat će se 5. i 6. rujna 2019. u Zagrebu, u dvorani Hrvatskog farmaceutskog društva, Masarykova 2/II.

EPhEU (Employed community pharmacists in European Union) je međunarodno udruženje koje okuplja ljekarnike zaposlene u javnim ljekarnama iz država Europske unije te Kraljevine Norveške, putem njihovih nacionalnih udruženja. Sjedište Udruženja je u Beču, a od ove godine Udruženjem predsjedava predstavnica Hrvatske, Katarina Fehir Šola univ. mag. pharm. Cilj Udruženja je unapređivanje ljekarničke skrbi, ujednačavanje ljekarničkih usluga u Europskoj uniji, te promocija ljekarnika kao pacijentima najdostupnijeg stručnog djelatnika u sustavu zdravstva.

Prvog dana Skupštine 5. rujna 2019., održat će se sastanak Izvršnog odbora EPhEU (zatvoren za javnost), kojem će prisustvovati predstavnici Udruženja ljekarnika Francuske, Engleske, Norveške, Austrije, Belgije, Poljske, Mjemačke i Hrvatske.

Drugog dana, 6. rujna 2019., programu će prisustvovati svi zainteresirani, a obuhvatit će izlaganja ljekarnika iz zemalja članica EPhEU, o pozitivnim iskustvima u razvoju napredne ljekarničke skrbi. Predviđena je i panel rasprava na temu "e-zdravlja" uz prikaz e-aplikacija razvijenih kao pomoć pacijentima i ljekarnicima u postizanju što boljih rezultata liječenja. (Program otvorenog dijela Skupštine je priložen).

Ovom će dijelu Skupštine prisustvovati predstavnici članica EPhEU, gosti iz zemalja izvan EU, te zainteresirani ljekarnici koji se pravodobno prijave putem priloženog prijavnog obrasca (broj je ograničen). Kotizacije nema.

 

Hrvatsko farmaceutsko društvo Copyright © 2014. All Rights Reserved. Izrada mikroNET d.o.o..