Dan ružičaste vrpce u obilježen na Cvjetnom trgu - 994 rozih balona u sjećanje na preminule od raka dojke Hrvatska

Dan ružičaste vrpce u obilježen na Cvjetnom trgu - 994 rozih balona u sjećanje na preminule od raka dojke

Dan ružičaste vrpce središnji je događaj u Mjesecu borbe protiv raka dojke i obilježava se diljem svijeta, a u Hrvatskoj se već 16. godinu zaredom, održava u organizaciji Europa Donna Hrvatske – hrvatskog foruma za borbu protiv raka dojke. Tim povodom, oko 11 sati na Cvjetnom trgu pušteno je i 994 rozih balona u sjećanje na preminule od raka dojke.
Dan ružičaste vrpce podržalo je i Hrvatsko farmaceutsko društvo.

 

Dan ružičaste vrpce središnji je događaj u Mjesecu borbe protiv raka dojke i obilježava se diljem svijeta, a u Hrvatskoj se već 16. godinu zaredom, održava u organizaciji Europa Donna Hrvatske – hrvatskog foruma za borbu protiv raka dojke.

Brojne osobe iz javnog života poput gradonačelnika Milana Bandića, predsjednika Gradske skupštine Darinka Kosora, predstavnice Sabora Gordane Sobol i drugih poznatih javnih ličnosti okupili su se ovu subotu u centru Zagreba kako bi podržali Dan ružičaste vrpce kojem je glavni cilj upozoriti na važnost ranog otkrivanja raka dojke. Svi okupljeni mogli su sudjelovati i u humanitarnoj akciji u suradnji s udrugom Europa Donna koja promiče borbu protiv raka dojke.

Nakon prigodnih govora održanih ispred HNK (dr. Vesna Ramljak – predsjednica Europa Donna Hrvatske, Ivona Čulo – generalna direktorica Adria Medije Zagreb, Darinko Kosor – predsjednik Gradske skupštine, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić te Gordana Sobol – izaslanica Hrvatskog sabora), krenula je povorka od HNK preko Masarykove i Tesline ulice sve do Trga Petra Preradovića gdje su uzvanici sudjelovali u različitim promotivnim aktivnostima i edukaciji.

Oko 11 sati na Cvjetnom trgu pušteno je i 994 rozih balona u sjećanje na preminule od raka dojke.

Kako je izjavila predsjednica Europe Donne Hrvatska, doc. dr. sc. Vesna Ramljak, prim. dr. med., zdrav život i briga o sebi iznimno su važni u borbi protiv raka dojke, bolesti koja će i ovog listopada biti posebno u fokusu. Osim toga, Europi Donni Hrvatska je još od veljače 2014. godine u fokusu i želja da se prikupi novac za kupnju aparata za intraoperativno zračenje koji će biti smješten u Klinici za tumore te na raspolaganju svim ženama iz Hrvatske. Aparat košta 4,5 milijuna kuna, a kako kaže doc. dr.sc. Vesna Ramljak do sada je prikupljeno 500 tisuća kuna.

“Nažalost, polako, ali sigurno i s dobrom voljom, prikupljamo sredstva za kupnju aparata za intraoperativno zračenje. Ovakvim akcijama s partnerima pokušavamo isticati koliko je o zdravlju potrebno brinuti prije nego što se pojavi bolest. Sretna sam što i ove godine Europa Donna u Hrvatskoj ima partnera u Solgaru koji će nam prodajom svog proizvoda Skin, Nails, and Hair pomoći da prikupimo novac za kupnju tog neophodnog aparata”, izjavila je doc. dr. sc. Vesna Ramljak, prim. dr. med.

Dan ružičaste vrpce podržalo je i Hrvatsko farmaceutsko društvo, a veliki doprinos u provođenju inicijative i partnerstvu Solgara i Europa Donna Hrvatska dali su predstavnici Udruge studenata farmacije i medicinske biokemije (CPSA)!

 

 

Pozivom na broj 060 91 91 91 podupirete akciju Europe Donne za prikupljanje sredstava za kupnju aparata za intraoperativno zračenje.

 

 

IZVOR: Story, Solgar

 

Hrvatsko farmaceutsko društvo Copyright © 2014. All Rights Reserved. Izrada mikroNET d.o.o..