Farmacija na SF način! - 1. PharmIT! konferencija o digitalnoj farmaciji "(R)evolucija informacijskih tehnologija u farmaciji" Hrvatska

Farmacija na SF način!  - 1. PharmIT! konferencija o digitalnoj farmaciji

1. PharmIT! konferencija o digitalnoj farmaciji u organizaciji Hrvatskog farmaceutskog društva, u suradnji s tvrtkom IN2 Grupa kao tehničkog partnera, održava se na temu "(R)evolucija informacijskih tehnologija u farmaciji" te će se usmjeriti ne samo na ulogu novih tehnologija u suvremenom zdravstvu i predstavljanje IT rješenja već dostupnih u hrvatskom zdravstvu (eRecept, eKarton i dr.), nego će se predstaviti i svjetski trendovi poput telemedicinskih konzultacija s liječnikom u okruženju ljekarne, "smart" pakiranja lijekova za praćenje suradljivosti pacijenata, preskriptivnih mobilnih aplikacija za pacijente koje su iznimno vezane za ulogu ljekarnika i njihovo partnerstvo s liječnicima u kolaborativnoj zdravstvenoj skrbi te drugih "science fiction" trendova u farmaciji.

 

U skladu s globalnim trendovima i suvremenim načinom življenja, hrvatska nacionalna strategija razvoja zdravstva do 2020. godine također je prepoznala informacijsku i komunikacijsku tehnologiju kao sredstvo ostvarenja svojih ciljeva kroz uvođenje sustava eZdravlja. Pri tome je istaknuta vizija eZdravlja u Republici Hrvatskoj prema kojoj će sustav zdravstva ugraditi ili nadograditi informatičko-komunikacijske usluge koje omogućuju kvalitetnije, sigurnije i ekonomičnije pružanje zdravstvene skrbi i upravljanje sustavom, na dobrobit pacijenata.

 

1. PharmIT! konferencija o digitalnoj farmaciji u organizaciji Hrvatskog farmaceutskog društva, u suradnji s tvrtkom IN2 Grupa kao tehničkog partnera, održava se na temu "(R)evolucija informacijskih tehnologija u farmaciji" te će se usmjeriti ne samo na ulogu novih tehnologija u suvremenom zdravstvu i predstavljanje IT rješenja već dostupnih u hrvatskom zdravstvu (eRecept, eKarton i dr.),  nego će se predstaviti i svjetski trendovi poput telemedicinskih konzultacija s liječnikom u okruženju ljekarne, "smart" pakiranja lijekova za praćenje suradljivosti pacijenata, preskriptivnih mobilnih aplikacija za pacijente koje su iznimno vezane za ulogu ljekarnika i njihovo partnerstvo s liječnicima u kolaborativnoj zdravstvenoj skrbi te drugih "science fiction" trendova u farmaciji.