HFD pokrovitelj Hospital Days-a koji okupljaju vodeće zdravstvene i IT stručnjake Hrvatska

HFD pokrovitelj Hospital Days-a koji okupljaju vodeće zdravstvene i IT stručnjake

Hrvatsko farmaceutsko društvo službeni je pokrovitelj konferencije Hospital Days, najveće regionalne poslovno-tehnološke konferencije fokusirana na primjenu tehnologije u zdravstvu.
Svi članovi HFD-a ostvaruju prilikom prijave dodatnih 10% popusta na cijenu kotizacije, a informaciju o voucher kodu za članove HFD-a potražite u uredu HFD-a na +385 1 48 72 849.
Očekuje se da će okupiti više od 700 sudionika, predstavnika državnih institucija, vodećih zdravstvenih, IT i farmaceutskih stručnjaka, osiguravatelja te predstavnika medija iz Hrvatske i regije...

 

Zagreb, 3. rujna 2015. – u organizaciji tvrtke IN2 u Zagrebu će se 1. i 2. listopada održati četvrti Hospital Daysi, najveća regionalna poslovno-tehnološka konferencija fokusirana na primjenu tehnologije u zdravstvu. Očekuje se da će okupiti više od 700 sudionika, predstavnika državnih institucija, vodećih zdravstvenih, IT i farmaceutskih stručnjaka, osiguravatelja te predstavnika medija iz Hrvatske i regije. Program će se odvijati paralelno u više dvorana Hypo kongresnog centra.

 

Jedina domaća konferencija usmjerena na razvoj zdravstvenog sektora uz podršku tehnologije i ove godine donosi niz aktualnih tema. Unutar tematskog bloka Sudionici zdravstvenog sustava razgovarat će se o trendu odlaska medicinskih stručnjaka u inozemstvo te o mogućnostima za promjenu tog trenda. Nove tehnologije u zdravstvu donijet će novosti vezane uz informatizaciju hrvatskih bolnica te istaknuti kako ubrzati i pojednostaviti taj proces. Upravljanje bolnicama bavit će se nacionalnim planom razvoja s naglaskom na održivost financijskog modela. E-Zdravlje – e-Projekti – novi nacionalni projekti donijet će pregled ključnih projekata na području zdravstva u regiji. Unutar tematskog bloka Kvaliteta zdravstvene zaštite raspravljat će se o novostima u procesu akreditacije, koje donosi promjena zakonskog okvira. Tema Financiranje zdravstvenog sustava bit će fokusirana na nove izvore prihoda zdravstvenog sustava, dok će se Plaćanje bolnica prema učinku pozabaviti primjenom DTS-a. Konferenciju će zatvoriti tema usmjerena na strategiju razvoja -  Jučer, danas, sutra hrvatskog zdravstvenog sustava.

 

 

SUDIONICI ZDRAVSTVENOG SUSTAVA

Jedan od najvećih izazova s kojima je posljednjih godina suočen hrvatski zdravstveni sustav jest velik broj medicinskih stručnjaka koji odlučuju nastaviti karijeru u inozemstvu. Analize govore da će se, ukoliko se nešto ne promijeni, taj trend nastaviti. U sklopu teme razgovarat ćemo o tome zašto se to događa i kako spriječiti pojavu koja kratkoročno, a pogotovo dugoročno može utjecati na kvalitetu zdravstvene skrbi.  

 

NOVE TEHNOLOGIJE U ZDRAVSTVU

Informatizacija zdravstva dugotrajan je i kompleksan proces. Unutar zdravstvenog sustava ogromne su razlike u stupnju informatizacije – neke bolnice uopće nisu informatizirane, dok druge već koriste mobilne tehnologije. Država i svi dionici procesa kroz suradnju mogu dati svoj doprinos objedinjavanju određenih usluga i servisa u „oblaku“ na nacionalnoj razini, što bi znatno pojednostavilo proces i put implementacije.  Što treba poduzeti da bi se to ostvarilo? Koje još tehnologije mogu doprinijeti bržoj i učinkovitijoj informatizaciji hrvatskog zdravstva?

 

UPRAVLJANJE BOLNICAMA

Nacionalnim planom razvoja kliničkih bolničkih centara, kliničkih bolnica, klinika i općih bolnica u Republici Hrvatskoj za razdoblje 2014. - 2016. želi se povećati dostupnost i kvaliteta bolničke zdravstvene zaštite te racionalizirati troškove poslovanja bolničkih ustanova. Kako funkcionira i jesu li prvi rezultati u skladu s očekivanjima i projekcijama? Predstavnici bolnica i državnih institucija analizirat će je li postojeći model financiranja održiv s obzirom na okruženje u kojem posluju bolnički sustavi.

 

E-ZDRAVLJE - E-PROJEKTI - NOVI NACIONALNI PROJEKTI

Kada je riječ o zdravstvenom sustavu, sve zemlje u regiji prije 25 godina krenule su s iste startne pozicije. Gdje smo danas i što možemo naučiti jedni od drugih? Predstavnici institucija zemalja iz regije razgovarat će o postignućima i o trenutnom stanju, a tvrtke koje su implementirale pojedina rješenja predstavit će njihove prednosti. Sudionici će analizirati poziciju svoje zemlje u regiji te podijeliti planove za budućnost.

 

KVALITETA ZDRAVSTVENE ZAŠTITE

Kvaliteta bolnica u procesu akreditacije određuje se na temelju određenih egzaktnih parametara. Hrvatska je do sada po tom pitanju bila prilično zatvorena obzirom da je cijeli proces bio povjeren agenciji za akreditaciju – od definiranja parametara pa do verifikacije i certifikacije. Zakonske promjene omogućit će i stranim akreditacijskim agencijama da, uz nadzor i kontrolu državne agencije, akreditiraju bolnice. Tržište se otvara i liberalizira pa će sugovornici u sklopu teme raspravljati o prednostima tog procesa te budućoj ulozi državne agencije. Predstavnici bolnica iz regije koje su se akreditirale po međunarodnim standardima podijelit će svoja iskustva.

 

FINANCIRANJE ZDRAVSTVENOG SUSTAVA

Novi model financiranja usmjerava bolnice da se okrenu prema tržišnom principu razmišljanja. Raspravljat će se o tome gdje i kako naš zdravstveni sustav može pronaći novi izvor prihoda te koje sve djelatnosti mogu generirati nove prihode. Sugovornici će govoriti o potencijalu te detektirati koje su to dodatne usluge koje se mogu ponuditi.

 

PLAĆANJE BOLNICA PREMA UČINKU - RECEPT ZA PROMJENE

Funkcionalna i organizacijska transformacija bolničkog zdravstvenog sustava traje već nekoliko godina. Inicijalne aktivnosti uvođenja sustava klasifikacije akutnih bolničkih pacijenata ili DTS kao hrvatska inačica (engl. DRG) ostale su u domeni statističkog izvještavanja o ostvarenim epizodama liječenja, bez utjecaja na unapređenje efikasnosti, transparentnosti bolničkog poslovanja ili unapređenje kvalitete zdravstvenih usluga. Izlazak HZZO-a iz državne riznice i početak plaćanja prema učinku temeljito mijenjaju koncept bolničkog poslovanja. Parametri po kojima se može mjeriti učinak? Prilagodba međunarodnih iskustava lokalnim uvjetima? Što smo naučili od 2007?

 

JUČER, DANAS, SUTRA HRVATSKOG ZDRAVSTVENOG SUSTAVA

Strategija razvoja hrvatskog zdravstvenog sustava odredit će kvalitetu zdravstvene zaštite u budućnosti. Ministar zdravlja analizirat će uspjeh do sada provedenih reformi, a sudionici će upoznati razvojnu strategiju hrvatskog zdravstva aktualne vlasti i opozicije. Predstavit će se i rezultati poslovanja hrvatskih bolnica u razdoblju od 2011. do 2015. godine.

 

 

U izlagačkom prostoru sudionici će se moći upoznati s novim proizvodima, rješenjima i uslugama iz IT i zdravstvenog sektora, a u organizaciji strukovnih udruga održat će se specijalizirane radionice za medicinske sestre, liječnike i osiguravatelje.

 

Prijave za konferenciju su otvorene pa se sudionici mogu prijaviti online putem službene web stranice. Do 13. rujna traje razdoblje rane prijave u kojem cijena kotizacije iznosi 1.800,00 kn. Nakon toga kotizacije će biti dostupne po cijeni od 2.400,00 kn.

 

Više informacija o programu, prijavama i predavačima može se pronaći na službenoj web stranici www.hospital.in2.hr

Hrvatsko farmaceutsko društvo Copyright © 2014. All Rights Reserved. Izrada mikroNET d.o.o..