Hrvatski forum protiv raka dojke EUROPA DONNA poziva sve građane diljem Hrvatske: "Podržite naših 20. godina organiziranja Dana narcisa i pomozite u darivanju novog, ružičastog života!" Hrvatska

Hrvatski forum protiv raka dojke EUROPA DONNA poziva sve građane diljem Hrvatske:

+ Pozivamo sve građane diljem Hrvatske da nam se pridruže te da zajedničkom borbom protiv raka dojke slavimo novi, ružičasti život i 20. godišnjicu Dana narcisa!
+ I ove godine Dan narcisa se održava u sklopu kampanje „Darujmo ružičasti život“ s ciljem donošenja nacionalnog programa za liječenje u specijaliziranim centrima, te kupovine aparata za intraoperativno zračenje, koji je od iznimne važnosti za zdravstvenu skrb žena oboljelih od raka dojke.
+ Akcija «Dan narcisa» po prvi put se organizirao 1997. godine gdje se prodajom narcisa, kao simbola proljeća, nade i novog života, prikupljaju sredstva za provođenje programa i ciljeva u borbi protiv raka dojke.

 

          U organizaciji EUROPA DONNA Hrvatska, Hrvatskog foruma protiv raka dojke, a ujedno i članice Europske koalicije EUROPA DONNA, 19. ožujka 2016. se u cijeloj Hrvatskoj se po 20. put održava tradicionalni “Dan narcisa“, dan posvećen oboljelima od raka dojke  U Zagrebu će se održati središnje događanje na Cvjetnom trgu (Trgu Petra Preradovića), a kako ovaj dan želimo podijeliti sa svim ženama u Hrvatskoj, u isto vrijeme ćemo Dan narcisa obilježiti čak u 39 gradova Hrvatske koji su svi članovi EUROPA DONNA. Akcija prodaje narcisa uz humanitarno prikupljanje sredstava počinje u 10:00h i trajat će do 14.00 sati.

 

          I ove godine Dan narcisa se održava u sklopu kampanje „Darujmo ružičasti život“ s ciljem donošenja nacionalnog programa za liječenje u specijaliziranim centrima, te kupovine aparata za intraoperativno zračenje, koji je od iznimne važnosti za zdravstvenu skrb žena oboljelih od raka dojke.

          Naime, sav prihod od prodaje narcisa u Zagrebu te 20% ili više prihoda iz svih uključenih gradova Hrvatske namjenski će se iskoristiti za kupovinu spomenutog aparata.

          Pokrovitelji akcije "Dan narcisa" EUROPA DONNA Hrvatska su Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, Predsjednik Sabora Željko Reiner, Ministarstvo zdravlja, Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Darinko Kosor, Nastavni zavod za javno zdravstvo Grada Zagreba "Andrija Štampar", Grad Zagreb, Hrvatsko farmaceutsko društvo, Solgar i Nova TV.

          Pozivamo sve građane diljem Hrvatske da nam se pridruže u subotu u 39 gradova diljem Hrvatske, te da zajedničkom borbom protiv raka dojke slavimo novi, ružičasti život i 20. godišnjicu Dana narcisa!

 

O povijesti Dana narcisa i inicijativi EUROPA DONNA

          Akcija «Dan narcisa» po prvi put se organizira 5. travnja 1997. gdje se prodajom cvijeća prikupljaju sredstva za provođenje programa i ciljeva u borbi protiv raka dojke. Cvijet narcisa odabran je kao simbol proljeća, nade i novog života. Narcise su odabrane kao simbol novog života i nove nade za oboljele od raka dojke.  EUROPA DONNA Hrvatske ima gotovo 7000 članica koje su oboljele ali i one koje svesrdno pomažu kao volonteri.

          1993. godine na Onkološkom institutu u Milanu, Italija prof. dr. Umberto Veronese osniva Europsku koaliciju EUROPA DONNA s primarnim ciljem da se mobilizira podrška europskim ženama za bolju edukaciju o raku dojke, za odgovarajući sistematski pregled («screening»), optimalno liječenje i skrb te povećavanje fondova za istraživanje raka dojke. 1993. godine osnovan je Hrvatski forum protiv raka dojke EUROPA DONNA kao sekcija u sklopu Hrvatske lige protiv raka i članica Europske koalicije EUROPA DONNA s ciljem provođenja dugoročnih programa i projekata vezanih uz edukaciju o prevenciji raka dojke i uspostavi suradnje sa sličnim udrugama, sekcijama i institucijama u Hrvatskoj.

    

 

Doc.dr.sc. Vesna Ramljak, dr.med., prim.

predsjednica EUROPA DONNA Hrvatska

 

Hrvatsko farmaceutsko društvo Copyright © 2014. All Rights Reserved. Izrada mikroNET d.o.o..