Hrvatsko farmaceutsko društvo aktivni partner regionalne konferencije o digitalnom zdravstvu BUDUĆNOST JE SADA Hrvatska

Hrvatsko farmaceutsko društvo aktivni partner regionalne konferencije o digitalnom zdravstvu BUDUĆNOST JE SADA

U organizaciji Udruge poslodavaca u zdravstvu Hrvatske i tvrtke HIT konferencija, 13. travnja 2018. u kongresnoj dvorani City Plaza u Zagrebu održana je treća po redu regionalna konferencija digitalne medicine “Budućnost je sada”.
U programu su sudjelovale i predstavnice Hrvatskog farmaceutskog društva i Hrvatske ljekarničke komore. Predsjednica HLJK, mag. pharm. Ana Soldo, sudjelovala je u panelu "Je li budućnost stvarno sada? - Kako mjerenje ishoda liječenja i poboljšanje adherencije na terapiju daju veću vrijednost za pacijenta", a HIT konferenciju je zaključila predstavnica Hrvatskog farmaceutskog društva Anita Galić, mag. pharm., univ. mag. admin. sanit. s pozivnim predavanjem "eHealth rješenja i karika koja nedostaje".

 

U organizaciji Udruge poslodavaca u zdravstvu Hrvatske i tvrtke HIT konferencija, 13. travnja 2018. u kongresnoj dvorani City Plaza u Zagrebu održana je treća po redu regionalna konferencija digitalne medicine “Budućnost je sada”, na kojoj je prisustvovalo 230 sudionika. Konferenciju su otvorili direktor Udruge mr. Dražen Jurković, dr.med. i direktor HIT konferencije Mladen Kovaček, dr.vet.med.

Pozdravni govor održao je g. ministar zdravstva prof.dr.sc. Milan Kujundžić, dr.med., koji je govorio o dosadašnjim rezultatima digitalizacije hrvatskog zdravstva te o planovima za neposrednu budućnost.

Ovogodišnja konferencija obuhvatila je širok spektar tema koje se tiču primjene digitalnih i tehnoloških rješenja u medicini i farmaceutici. Kakav je njihov učinak na kvalitetu zdravstvene usluge raspravljalo se na panelu o mjerenju učinaka terapije na pacijenta.

 

 

Obzirom da je nepridržavanje savjeta liječnika i odstupanje od propisane terapije značajan javnozdravstveni problem, tema ovogodišnje konferencije je i adherencija te kako primjena digitalnih tehnologija može značajno pomoći u rješavanju ovog problema.

Konferencija je dotaknula i teme eKartona te osjetljivog pitanja dostupnosti i korištenja osobnih podataka iz digitalnih dosjea pacijenata. Naime, od ove godine članice Europske unije dužne su krenuti s primjenom uredbe koja propisuje strožu zaštitu osobnih podataka pa je tema njihove zaštite vrlo aktualna.

Konferenciju su podržale vodeće farmaceutske i IT tvrtke uz pokroviteljstvo Ministarstva zdravstva i Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, uključujući i podršku Hrvatskog farmaceutskog društva i Hrvatske ljekarničke komore.

 

 

U programu su sudjelovale i predstavnice Hrvatskog farmaceutskog društva i Hrvatske ljekarničke komore. Predsjednica HLJK, mag. pharm. Ana Soldo, sudjelovala je u panelu "Je li budućnost stvarno sada? - Kako mjerenje ishoda liječenja i poboljšanje adherencije na terapiju daju veću vrijednost za pacijenta", a HIT konferenciju je zaključila predstavnica Hrvatskog farmaceutskog društva Anita Galić, mag. pharm., univ. mag. admin. sanit. s pozivnim predavanjem "eHealth rješenja i karika koja nedostaje".

Fotogalerije se mogu pogledati OVDJE .

 

 

IZVOR: HIT konferencija, UPUZ

 

Hrvatsko farmaceutsko društvo Copyright © 2014. All Rights Reserved. Izrada mikroNET d.o.o..