Jedinstveni koncept etnobotaničkog parka izrastao na tradiciji ljekarništva i fitofarmacije ... Hrvatska

Jedinstveni koncept etnobotaničkog parka izrastao na tradiciji ljekarništva i fitofarmacije ...

Histria Aromatica je etnobotanički park jedinstven u svijetu po svojoj filozofiji kako u cijeloj regiji, tako i u inozemstvu. Histria Aromatica je gospodarstvo, stancija za uzgoj i preradu autohtonog, ljekovitog, aromatičnog i začinskog bilja. Pozivamo kolege iz farmaceutske djelatnosti da svakako upoznaju čari ovog etnobotaničkog parka!

 

Histria Aromatica je etnobotanički park jedinstven u svijetu po svojoj  filozofiji kako u cijeloj regiji, tako i u inozemstvu. Histria Aromatica je gospodarstvo, stancija za uzgoj i preradu autohtonog, ljekovitog, aromatičnog i začinskog bilja.

Smješten je  na imanju većem od 100 000m2, u idiličnom istarskom ambijentu s neponovljivim pogledom na  Brijunsko otočje, gradova Bale, Vodnjan i Rovinj te  „Vrata Istre“ – Učku.

Investitor cijelog projekta je Bioaromatica, matična tvrtka sa sjedištem u Zagrebu koja u svojim laboratorijima proizvodi preparate temeljene na drevnim iskustvima hrvatskog ljekarništva.

Misao vodilja i glavni cilj je upoznati posjetitelje sa prirodnim i tradicionalnim vrijednostima Istre, unaprijediti turističku ponudu,stvoriti novu i jedinstvenu hrvatsku robnu marku i pružiti trajnu edukaciju o važnosti očuvanja prirode.

U pripremi je i otvorenje Muzeja Histria Aromatica sa postavom na temu etno botanike, povijesti upotrebe bilja s tradicijskom galenskom opremom i povijest nastanka samog  projekta Histria Aromatica.

U svrhu promicanja parka, destinacije i cijele regije, u narednom periodu planiraju se organizacije edukativnih i zabavno - kulturnih  događanja, poslovnih i privatnih okupljanja, u suradnji sa medijalnim agencijama, turističkim zajednicama, tour operatorima i drugim privatnim poduzetnicima i državnim institucijama.

 

Pozivamo kolege iz farmaceutske djelatnosti da svakako upoznaju čari ovog etnobotaničkog parka!

Hrvatsko farmaceutsko društvo Copyright © 2014. All Rights Reserved. Izrada mikroNET d.o.o..