Mladi farmaceuti obilježili Europski dan svjesnosti o antibioticima! Hrvatska

Mladi farmaceuti obilježili Europski dan svjesnosti o antibioticima!

Sekcija farmaceuta juniora Hrvatskog farmaceutskog društva u suradnji s Udrugom Studenata Farmacije i Medicinske Biokemije Hrvatske CPSA, na prigodan su način obilježili Europski dan svjesnosti o antibioticima. Mladi farmaceuti provodili su savjetovanje pacijenata o pravilnoj i racionalnoj upotrebi antibiotika, temeljenoj na ISKRA-inim smjernicama.

 

Sekcija farmaceuta juniora Hrvatskog farmaceutskog društva u suradnji s Udrugom Studenata Farmacije i Medicinske Biokemije Hrvatske CPSA, na prigodan su način obilježili Europski dan svjesnosti o antibioticima u Farmacia specijaliziranoj prodavaonici lijekovima i medicinskim proizvodima u Arena centru u Zagrebu.

 

Mladi farmaceuti provodili su savjetovanje pacijenata o pravilnoj i racionalnoj upotrebi antibiotika, temeljenoj na ISKRA-inim smjernicama. Naglasak je stavljen na važnost pravilnog načina uzimanja i provođenja terapije do kraja, te odbacivanja navike nepotrebnog uzimanja antibiotika. Svi zainteresirani mogli su pogledati i čuti kratke prezentacije na temu Racionalna upotreba antibiotika te Pravilno liječenje gripe i prehlade.

 

Studenti su prigodno svima dijelili mandarine (ljubaznošću tvrtke Pharmas) i čaj (ljubaznošću tvrtke Suban) te službeni letak Europskog dana svjesnosti o antibioticima.

 

Podijelilo se ukupno oko 500 letaka, a time i prenijela barem kratka poruka o odgovornoj primjeni antibiotika, što je to rezistencija bakterija na antibiotike i koje su moguće posljedice, te kako provoditi prevenciju i pravilno simptomatski liječiti gripu i prehladu.

 

 

 

Hrvatsko farmaceutsko društvo Copyright © 2014. All Rights Reserved. Izrada mikroNET d.o.o..