Najavljujemo 1. regionalnu konferenciju digitalne medicine- BUDUĆNOST JE SADA Hrvatska

Najavljujemo 1. regionalnu konferenciju digitalne medicine- BUDUĆNOST JE SADA

U organizaciji Večernjeg lista, portala Ordinacija.hr i HIT konferencije, održat će se prva regionalna konferencija digitalne medicine "Budućnost je sada".
Tehnologija i novi trendovi s kojima se svakodnevno suočavamo i koji sve više digitaliziraju naš život, mijenjaju i zdravstvo te farmaceutske industrije. Upravo o utjecaju tehnologije na te dvije sfere te o njihovom spajanju sa sferom informatičke tehnologije (IT) govorit će se na prvoj regionalnoj konferenciji digitalne medicine pod nazivom "Budućnost je sada"...

 

U organizaciji Večernjeg lista, portala Ordinacija.hr i HIT konferencije, održat će se prva regionalna konferencija digitalne medicine "Budućnost je sada".

Tehnologija i novi trendovi s kojima se svakodnevno suočavamo i koji sve više digitaliziraju naš život, mijenjaju i zdravstvo te farmaceutske industrije. Upravo o utjecaju tehnologije na te dvije sfere te o njihovom spajanju sa sferom informatičke tehnologije (IT) govorit će se na prvoj regionalnoj konferenciji digitalne medicine pod nazivom "Budućnost je sada". Ona će se održati 15. travnja u Hypo Centru u organizaciji Večernjeg lista, portala Ordinacija.hr i HIT konferencije.

 

Sudjelovat će europski stručnjaci 

Na konferenciji će sudjelovati vodeći europski stručnjaci iz područja zdravstvenog IT-a, a jedan od njih je Jesus del Valle, glavni voditelj Grants4Appsa, tima Bayerova akceleratora, koji će podijeliti svoje iskustvo i stručnost u području startupova i njihova značenja u digitalizaciji medicine.

U panelu „Partnerstvo IT i farmaceutske industrije“ sudjelovat će Jessica Federer, voditeljica globalnog odjela digitalnog poslovanja u tvrtki Bayer, dok će na istom sudjelovati i predstavnik domaće ICT industrije s bogatim međunarodnim iskustvom, Mario Ravić, menadžer za rješenja iz područja mobilnog zdravstva u kompaniji Ericsson Nikola Tesla.

Panel će se baviti pitanjima uloge liderskih kompanija na cjelokupni razvoj digitalizacije medicine, kao i u kojoj mjeri je moguće učvrstiti suradnju s zdravstvenim vlastima te što to donosi pacijentima i liječnicima.

 

 

http://www.ordinacija.hr/repository/images/_variations/5/b/5b51bda0aaea90fbd48d13934a59c5f3-hero.jpg?v=2

 

Povećanje efikasnosti zdravstvenog sustava

Tehnologizacija zdravstvenog sustava uključuje primjenu velikog broja podataka (big data) te formiranju registra pacijenta. Danas, postoji velika količina podataka koji nisu sustavno analizirani. Kada bi se ti podatci analizirali, došlo bi do povećanja efikasnosti zdravstvenog sustava korištenjem i obradom dostupnih podataka, što se ovom konferencijom želi i potaknuti. Time bi se omogućio odmak od sadašnjeg pristupa liječenju, koji je orijentiran na pojedinu bolest u kojem ishodi terapija nisu sustavno mjereni. Novi pristup omogućio bi individualno liječenje pacijenata i korištenje najefikasnije terapije.

Očekuje se da će na konferenciji prisustvovati više od 400 sudionika, a cilj je okupiti glavne lidere raznih industrija te biti regionalni centar novih ideja i trendova, upoznavanja stručnjaka, širenja ideja i sklapanja poslova. Da bi kompanije bile uspješne u današnjem intenzivnom okruženju, trebaju redefinirati svoje poslovne strategije koje će im omogućiti poslovanje u digitalnom dobu, a rasprava na prvoj regionalnoj konferenciji koja spaja razne ideje na jednom mjestu omogućuje upravo promicanje granica inovativnosti, kompetitivnosti i produktivnosti.

Cilj nam je potaknuti i ubrzati procese koji korištenjem IT-a daju bolju kvalitetu zdravstvene skrbi za pacijente te bismo uspjehom smatrali početak konkretne suradnje između IT i farmaceutskih kompanija – objasnio je Mladen Kovaček iz HIT konferencije koji je s Irinom Čulinović iz Večernjeg lista osmislio koncept događanja.

Ovi idejni začetnici projekta već su prošle godine organizirali panel o konceptu povećane dostupnosti podataka (Big Data) u zdravstvu. Rasprava na Weekend Media Festivala u Rovinju bila je iznimno dobro posjećena, te je konferencija zapravo nastavak panela.

– Konferencija je ipak specijaliziranija te je namijenjena zdravstvenim i IT tvrtkama, zdravstvenoj administraciji, liječnicima i start-upovima vezanim za zdravstvo. Osmišljena je kako bi potaknula dijalog među njima te joj je cilj potaknuti procese koji olakšavaju interakciju između liječnika i pacijenta te omogućavaju bolju zdravstvenu skrb za pacijenta uz isti utrošak vremena zdravstvenog osoblja, ali i novaca – rekao je Kovaček.

Objasnio kako su predavači na konferenciji globalni i regionalni menadžeri svjetski poznatih kompanija iz IT-a i farmaceutike. Također, tu su i vodeći ljudi Ministarstva zdravlja koje je pokrovitelj konferencije i HZZO-a.

Na konferenciji će sudjelovati i liječnici iz Hrvatske i Slovenije koji su upućeni u proces digitalizacije zdravstva. Konferenciju podržava i i Agencija za investicije i konkurentnost (AIK) koji kao promotor investicija i konkurentnosti podržava konferenciju zbog inovativnosti tema kojima se bavi. Kako kažu, tema digitalizacije je iznimno važna kod razvoja poslovanja i internacionalizacije, pa tako i kada je riječ o sektoru zdravstva i farmaceutike.

 

Prijava na konferenciju "Budućnost je sada".

Hrvatsko farmaceutsko društvo Copyright © 2014. All Rights Reserved. Izrada mikroNET d.o.o..