Pliva i Sandoz među Top 5 hrvatskih poslodavaca Hrvatska

Pliva i Sandoz među Top 5 hrvatskih poslodavaca

Konzultantska kuća SELECTIO proglasila je Top 5 Poslodavaca Partnera za 2015. godinu. Vodeći stručnjaci u upravljanju ljudskim potencijalima najbolje su ocijenili upravljanje zaposlenicima u Plivi, Microsoftu, Coca Coli, Sandozu i Zagrebačkoj pivovari.
Hrvatsko farmaceutsko društvo je i više nego ponosno što su čak dvije farmaceutske kompanije, Pliva i Sandoz, proglašene najboljim poslodavcem, te je ovo najbolja potvrda koliko farmaceutske kompanije vrednuju i ulažu u stručnost i zadovoljstvo svoga kadra!

 

Konzultantska kuća SELECTIO proglasila je Top 5 Poslodavaca Partnera za 2015. godinu. Vodeći stručnjaci u upravljanju ljudskim potencijalima najbolje su ocijenili upravljanje zaposlenicima u ovih  pet kompanija:

  1. Pliva Hrvatska
  2. Microsoft Hrvatska
  3. Coca-Cola HBC Hrvatska
  4. Sandoz
  5. Zagrebačka pivovara

U Top 5 organizacijama posebna se pozornost posvećuje razvoju zaposlenika. Kroz godinu svi njihovi zaposlenici prođu barem jedan trening, a gotovo svi imaju i definiran svoj individualni plan razvoja. Top 5 organizacije u prosjeku po zaposleniku ulažu 48 sati i 6.994 kuna u educiranje godišnje, aktivno potiču kulturu razvoja kompetencija i imaju razvijene sustave upravljanja karijerom. Prema stranici Poslovna Hrvatska, prosječna je neto plaća u ovim organizacijama u protekloj godini bila 11.276 kuna.

 

Projekt Poslodavac Partner pokrenut je prije deset godina pod pokroviteljstvom portala MojPosao i tjednika Lider s misijom promoviranja kvalitetnog upravljanja ljudskim resursima te je do sada u njemu sudjelovalo više od 80 organizacija. Certifikat Poslodavac Partner je priznanje koje se dodjeljuje organizacijama na temelju ocjene razvijenosti praksi upravljanja zaposlenicima u sljedećim područjima:

  • Strategija;
  • Regrutiranje i selekcija;
  • Rad, motivacija i nagrađivanje;
  • Usavršavanje i razvoj;
  • Odnos prema zaposlenicima.

Kako bi zadovoljila standarde Certifikata, organizacija mora imati najmanje 75% ukupnih mogućih bodova. Lista Top 5 Poslodavaca Partnera objavljuje se od 2008. godine i predstavlja organizacije s najvećim brojem ukupno ostvarenih bodova u protekloj godini. Organizacije uvrštene u Top 5 listu ostvarile su više od 98% mogućih bodova. To znači da strateški upravljaju zaposlenicima, imaju transparentan proces zapošljavanja, postavljaju jasne ciljeve, mjere radni učinak zaposlenika i nagrađuju ostvarenje rezultata, ulažu u razvoj zaposlenika i potiču dvosmjernu komunikaciju sa zaposlenicima kroz različite kanale.

Prema istraživanju provedenom prošle godine pokazalo se da 95% posloprimaca preferira organizacije koje su nositelji Certifikata Poslodavac Partner ispred ostalih poslodavaca, a kao razlog navode da su to dobro organizirane tvrtke koje nude više mogućnosti za razvoj karijere. Pogledajte  po čemu se ističu i kakve mogućnosti za razvoj karijere nude Top 5 Poslodavaca Partnera:

 

PLIVA HRVATSKA

Razvoj karijere ključna je osnova našeg poslovanja, te čini sastavni dio tvrtkine strategije upravljanja ljudskim potencijalima. Naša vizija razvoja zaposlenika temelji se na osobnom i profesionalnom razvoju, prepoznavanju potencijala, te planiranju razvoja karijera sukladno interesima svakog zaposlenika. U kompleksnom i međunarodnom poslovnom okruženju kakva je Pliva, brojne su mogućnosti razvoja karijere bilo ekspertne ili menadžerske, horizontalne ili vertikalne.

Imamo ulazne pozicije gdje zapošljavamo osobe bez iskustva koji imaju priliku učiti od iskusnih mentora i postati vrhunski stručnjaci u industriji koja se kontinuirano razvija i napreduje. S druge strane, naši izgrađeni stručnjaci rade u međunarodnim timovima koristeći najnovije tehnologije i stječu iskustvo u radu u virtualnim timovima. Regionalne i globalne pozicije na kojima rade naši zaposlenici nude dodatnu dimenziju razvoja karijere van uobičajenih okvira“, izjavila je Blagica Petrovac Šikić, viša direktorica Ljudskih potencijala Plive Hrvatska.

Blagica Petrovac Šikić, viša direktorica Ljudskih potencijala Plive Hrvatska

 

SANDOZ

Jednaku važnost pridajemo tome što su zaposlenici postigli te kako su to postigli. Principe Vrijednosti i ponašanja uveli smo i u sustav bonusa pri čemu je važno doseći ciljeve, ali i ostvariti ih na ispravan način. Upotrebom nekoliko različitih načina evaluacije pratimo učinkovitost svakog zaposlenika te nastojimo na taj način uočiti i potencijalne nasljednike određenih pozicija. U Sandozu je viši menadžment u najvećem dijelu proizašao iz same kompanije što je potvrda da zaposlenicima omogućavamo napredovanje sukladno trudu i zalaganju. Svojim zaposlenicima omogućavamo da prošire svoju stručnost i kroz međunarodno iskustvo. Već nekoliko naših djelatnika svoju karijeru nastavilo je graditi izvan granica Hrvatske, ali unutar naše grupacije. Na globalnom nivou razvijene su aplikacije za praćenje potencijala za uspješno vodstvo, Talent Management System i Organization and Talent Review, koje zaposlenicima olakšavaju prijave unutar grupacije diljem svijeta. Nudimo velik broj internih treninga, radionica te mogućnost usavršavanja na poslijediplomskim i doktorskim studijima.

Sandoz je tijekom proteklih nekoliko godina izgradio brend na hrvatskom farmaceutskom tržištu. Prepoznati smo kao ambiciozna kompanija koja omogućuje svojim zaposlenicima ciljani rast i razvoj u područjima koja su im potrebna da zajednički ostvarimo naše ciljeve i poboljšamo skrb za pacijente i naše partnere u Hrvatskoj. Našu stalnu želju da budemo bolji od tržišta te da svake godine nadmašimo svoja postignuća i znanja ne bi bilo moguće ostvarivati bez stavljanja zaposlenika u fokus. Biti u Top 5 Poslodavaca Partnera velika je čast te potvrda da radimo dobre stvari“, izjavio je Igor Haralović, Direktor Sandoza.

 

http://www.sandoz.hr/cs/groups/public/@sge_hr/documents/images/n_prod_804851.jpg

Igor Haralović, Direktor Sandoza

Hrvatsko farmaceutsko društvo Copyright © 2014. All Rights Reserved. Izrada mikroNET d.o.o..