Pozdravna riječ i preliminarni program 1. hrvatskog kongresa dermatofarmacije s međunarodnim sudjelovanjem - Rane prijave do 25.2.2018.! Hrvatska

Pozdravna riječ i preliminarni program 1. hrvatskog kongresa dermatofarmacije s međunarodnim sudjelovanjem - Rane prijave do 25.2.2018.!

Predstavljamo Vam preliminarni program 1. hrvatskog kongresa dermatofarmacije s međunarodnim sudjelovanjem, u organizaciji Sekcije za kozmetologiju i dermatofarmaciju te uz akademskog partnera Farmaceutsko - biokemijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu! Rane prijave za sudjelovanje uz povoljniji iznos kotizacija zaprimaju se do 25. veljače 2018. godine!

 

Poštovani,

Iznimna nam je čast i zadovoljstvo najaviti održavanje 1. hrvatskog kongresa dermatofarmacije s međunarodnim sudjelovanjem, u organizaciji Sekcije za kozmetologiju i dermatofarmaciju Hrvatskog farmaceutskog društva uz akademskog partnera - Farmaceutsko-biokemijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, koji će se održati u Hotelu Dubrovnik u Zagrebu od 23.-24. ožujka 2018. godine.

Tema 1. hrvatskog kongresa dermatofarmacije s međunarodnim sudjelovanjem je "SURADLJIVOST PACIJENATA U PRIMJENI DERMATOLOŠKE TERAPIJE".

Ovim kongresom želimo stručnoj javnosti prezentirati nove znanstveno-stručne spoznaje na području dermatofarmacije, ukazati na doprinos novih farmaceutskih tehnologija i aktivnih sastojaka u razvoju inovativnih ljekovitih i dermokozmetskih pripravaka. te naglasiti važnost integrirane skrbi i multidisciplinarne suradnje liječnika (dermatologa i drugih specijalizacija), ljekarnika i pacijenata u postizanju željenih terapijskih ciljeva, s posebnim naglaskom na poboljšanje suradljivosti (compliance, adherence) pacijenata u primjeni dermatološke terapije!
Prezentirat će se i važnost kvalitete života i psihodermatološki aspekti kod posebno osjetljivih skupina pacijenata kao što su onkološki bolesnici, koji često odustaju od terapije zbog dermatoloških nuspojava i narušene kvalitete života tijekom liječenja.

Podrška dermatovenerologa koji aktivno sudjeluju u Znanstvenom odboru i programu nam je od iznimne važnosti, jer želimo potaknuti konstruktivniji dijalog dermatološke i farmaceutske profesije, ukazati na terapijske probleme i nedostatnu suradljivost pacijenata u primjeni propisane terapije, te postaviti čvrste temelje multidisciplinarne suradnje i cjeloživotne izobrazbe (uz predstavljanje specijalističkog poslijediplomskog studija Dermatofarmacije na FBF-u) na ovom izazovnom i vrlo progresivnom području, stoga su u znanstveni odbor uz farmaceute uključena i respektabilna imena hrvatske dermatovenerologije.

Više o kongresu i tematskim područjima koja će biti pokrivena kongresom moguće je pročitati na linku u prilogu:
http://www.farmaceut.org/kalendar-dogadjanja/strucna-dogadjanja-u-hrvatskoj/1-hrvatski-kongres-dermatofarmacije-s-medjunarodnim-sudjelovanjem-281
 
Iako stručna javnost u današnje vrijeme ima napretek mogućnosti sudjelovati na nizu stručnih skupova koji se bave ljepotom i zdravom kožom izvan naših strukovnih organizacija, te je svaka edukacija dobrodošla, pred Vama je preliminarni program Kongresa nastao kao plod rada velikog broja stručnjaka iz regije koji imaju viziju dermatofarmacije preko desetljeća i žele dati doprinos staleškoj svijesti te mogućnostima konkretnog razvoja profesije na ovom području ... Želimo ovim Kongresom naznačiti nove horizonte suradnje liječničke i ljekarničke struke, ukazati da suvremena dermatofarmacija nije isključivo skin-deep nego postaje sve kompleksnija pojavom biološke terapije te je umijeće educirati se i razvijati programe podrške pacijentima na ovom području kako bismo ispunili očekivanja naših pacijenata.

Uvjerena sam da ćete odabrati 23.-24. ožujka kao datum u kojem ćete imati jasnu viziju Vaše zdravstvene skrbi kada je riječ o zdravlju kože i mogućnostima suvremene terapije, na dobrobit naših pacijenata...
 
Radujemo se Vašem sudjelovanju u srcu zagrebačke metropole,
 

Anita Galić, predsjednica Organizacijskog odbora Kongresa
Predsjednica Sekcije za kozmetologiju i dermatofarmaciju HFD-a

Hrvatsko farmaceutsko društvo Copyright © 2014. All Rights Reserved. Izrada mikroNET d.o.o..