Sekcija farmaceuta juniora HFD-a i Udruga studenata farmacije i medicinske biokemije Hrvatske CPSA tradicionalno obilježavaju Svjetski dan dijabetesa Hrvatska

Sekcija farmaceuta juniora HFD-a i Udruga studenata farmacije i medicinske biokemije Hrvatske CPSA tradicionalno obilježavaju Svjetski dan dijabetesa

Sekcija farmaceuta juniora HFD-a, u suradnji s Udrugom studenata farmacije i medicinske biokemije Hrvatske CPSA, i ove godine će obilježiti Svjetski dan dijabetesa osvještavajući građane o ovoj tihoj epidemiji. Hrvatski savez dijabetičkih udruga i Zagrebačko dijabetičko društvo su donirali edukativne materijale. Naglasak će biti stavljen na edukaciju i osvještavanje, prepoznavanje simptoma dijabetesa, pravilnu i zdravu prehranu, važnost redovite tjelesne aktivnosti, prevenciju komplikacija dijabetesa.

 

 

U subotu 14. studenoga obilježava se Svjetski dan dijabetesa. U svijetu danas živi više od 250 milijuna osoba koje boluju od šećerne bolesti. Ukoliko se postojeći trend nastavi, dakle bez koordiniranog djelovanja u borbi protiv šećerne bolesti, do 2035. godine očekuje se više od 380 milijuna oboljelih. Svjetski se dan šećerne bolesti u razoblju od 2014.-2016. godine obilježava uz poruku odabranu od Međunarodne dijabetičke federacije (IDF) kao "Zdrav život i dijabetes". Odabrani slogan za ovu godinu je: Zdrava prehrana počinje doručkom.

Sekcija farmaceuta juniora HFD-a, u suradnji s Udrugom studenata farmacije i medicinske biokemije Hrvatske CPSA, i ove godine će obilježiti Svjetski dan dijabetesa osvještavajući građane o ovoj tihoj epidemiji.  Hrvatski savez dijabetičkih udruga i Zagrebačko dijabetičko društvo su donirali edukativne materijale. Naglasak će biti stavljen na edukaciju i osvještavanje, prepoznavanje simptoma dijabetesa, pravilnu i zdravu prehranu, važnost redovite tjelesne aktivnosti, prevenciju komplikacija dijabetesa.

 

Hrvatsko farmaceutsko društvo Copyright © 2014. All Rights Reserved. Izrada mikroNET d.o.o..