Siniša Tomić - novi ravnatelj Agencije za lijekove i medicinske proizvode Hrvatska

Siniša Tomić - novi ravnatelj Agencije za lijekove i medicinske proizvode

Novi ravnatelj HALMED-a u četverogodišnjem mandatu je prof.dr.sc. Siniša Tomić, koji je najavio da će se zalagati za jačanje transparentnosti regulatornih postupaka, konsolidaciju poslovanja Agencije, zaštitu javnog zdravlja, odnosno zaštitu zdravlja svih korisnika lijekova i medicinskih proizvoda te zaštitu konkurentnosti farmaceutske industrije. Također će raditi na jačanju suradnje s nacionalnim i međunarodnim ustanovama iz područja lijekova i medicinskih proizvoda te će nastaviti razvijati informiranje o sigurnosnim pitanjima i drugim pitanjima od interesa za pacijente.

HFD čestita prof.dr.sc. Tomiću na imenovanju, uz nadu da će se, kao i do sada, i u budućem periodu nastaviti uspješna suradnja HALMED-a i Hrvatskog farmaceutskog društva!

 

Dana 1. prosinca 2015. godine počinje teći četverogodišnji mandat novog ravnatelja Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED), izv. prof. dr. sc. Siniše Tomića. Upravno vijeće Agencije izabralo je, temeljem javnog natječaja, izv. prof. dr. sc. Sinišu Tomića na svojoj 86. sjednici održanoj 25. studenog 2015. godine.

Izv. prof. Tomić bio je na čelu Agencije i u razdoblju od njenog osnutka 1. listopada 2003. godine do 30. studenog 2011. godine.

U svom novom mandatu, izv. prof. Tomić će se zalagati za jačanje transparentnosti regulatornih postupaka, konsolidaciju poslovanja Agencije, zaštitu javnog zdravlja, odnosno zaštitu zdravlja svih korisnika lijekova i medicinskih proizvoda te zaštitu konkurentnosti farmaceutske industrije. Također će raditi na jačanju suradnje s nacionalnim i međunarodnim ustanovama iz područja lijekova i medicinskih proizvoda te će nastaviti razvijati informiranje o sigurnosnim pitanjima i drugim pitanjima od interesa za pacijente.

 

IZVOR: Halmed

Hrvatsko farmaceutsko društvo Copyright © 2014. All Rights Reserved. Izrada mikroNET d.o.o..