U Vukovaru otvorena tvornica lijekova i dijetetskih proizvoda Yasenka Hrvatska

U Vukovaru otvorena tvornica lijekova i dijetetskih proizvoda Yasenka

Svečanim presijecanjem vrpce je u Vukovaru otvorena tvornica lijekova i dijetetskih proizvoda Yasenka koja je u vlasništvu Radwana Joukhadara. Na taj način ispunjen je njegov san koji traje već 25 godina, odnosno, od 1990. godine kada je u Vukovaru otvorio prvu privatnu veledrogeriju u bivšoj državi. U vukovarskoj tvornici proizvodit će se lijekovi, kreme, masti, sirupi, dodatci prehrani…

 

Svečanim presijecanjem vrpce je u Vukovaru otvorena tvornica lijekova i dijetetskih proizvoda Yasenka koja je u vlasništvu Radwana Joukhadara. Na taj  način ispunjen je njegov san koji traje već 25 godina, odnosno, od 1990. godine kada je u Vukovaru otvorio prvu privatnu veledrogeriju u bivšoj državi.

– To mi je bio oduvijek plan i sada mi se konačno ostvario. Uvijek mi je bio cilj da proizvodim lijekove u čemu sam sad i uspio. Sada imamo zaokruženu cjelinu. Tvornica je dobila ime po mojoj supruzi Jasenki koja je inače Vukovarka, rekao je Joukhadar najavljujući kako će se u vukovarskoj tvornici proizvoditi lijekovi, kreme, masti, sirupi, dodatci prehrani…  Rečeno je i kako je tvornica moderno opremljena i sa svim potrebnim laboratorijima u kojima su instalirani vrhunska oprema i uređaji.

Inače, tvornica Yasenka nalazi se u objektu u Vukovaru, otvorenome 2008. godine, koji je površine 6000 četvornih metara i ima trenutno zaposleno 15 osoba. U izgradnju i opremanje objekta uloženo je oko 10,5 milijuna eura. O potrebama tržišta ovisit će i kapacitet proizvodnje kao i dalje moguće zapošljavanje. Plan je da  se kompletna proizvodnja plasira na inozemna tržišta.

 – Naše tržište je cijeli svijet. Imamo viziju i rezultate iza nas i siguran sam da ćemo uspjeti. Ići ćemo korak po korak pa dokle dođemo. Volio bih kada bi se za  20 godina naši lijekovi mogli pronaći u svim zemljama svijeta, istakao je Joukhadar. Podsjetio je kako je 1969. godine iz rodne Sirije, grada Alepa, došao u Hrvatsku i tu i ostao. Danas zapošljava 585 radnika i ima 35 ljekarni u Hrvatskoj. U Vukovaru, Zagrebu, Splitu, Ljubljani i Sarajevu ima otvorene i veledrogerije.

– Da mi je netko te 1990. godine, kada sam otvorio prvu veledrogeriju i kada sam imao dva radnika, rekao da ću danas doći do svega ovoga rekao bih mu da je lud. Ipak uspjeli smo. Razlog je stalni i uporni rad i to što smo uvijek imali viziju, zaključio je Joukhadar.

 

IZVOR: http://www.vecernji.hr/kompanije-i-trzista/u-vukovaru-otvorena-tvornica-lijekova-yasenka-981639

Hrvatsko farmaceutsko društvo Copyright © 2014. All Rights Reserved. Izrada mikroNET d.o.o..