Udruženje farmaceuta Slavonije i Baranje HFD-a tradicionalno se prisjetilo preranog odlaska mag. pharm. Zlatka Mihića Hrvatska

Udruženje farmaceuta Slavonije i Baranje HFD-a tradicionalno se prisjetilo preranog odlaska mag. pharm. Zlatka Mihića

Dan obilježavanja sjećanja na mag.pharm. Zlatka Mihića postaje lijepa tradicija koja ima za cilj okupiti kolege farmaceute s područja Slavonije i Baranje, na dobrobit razvoja struke. Događaju u organizaciji HFD-ovog Udruženja farmaceuta Slavonije i Baranje je prisustvovao veći broj farmaceuta iz regije ...
Hrvatsko farmaceutsko društvo i Udruženje farmaceuta Slavonije i Baranje HFD-a se zahvaljuje predstavnicima Pliva Hrvatska koji su prepoznali važnost podržavanja ovakvih oblika okupljanja farmaceuta, posebice na dan sjećanja na prerani odlazak kolege Mihića koji je ostavio svoj trajni trag u struci...

 

U dvorani Zbora liječnika OB Josip Benčević u Slavonskom Brodu, Udruženje farmaceuta Slavonije i Baranje HFD-a organiziralo je 23. studenog 2015. već tradicionalno okupljanje kolega povodom obilježavanja preranog odlaska kolege mag. pharm. Zlatka Mihića.

Kako je navela i predsjednica Udruženja farmaceuta Slavonije i Baranje, mag.pharm. Anica Baturina, "Dan Zlatka Mihića" ili među kolegama sve uvriježeniji "Mihićevi dani" postaju lijepa tradicija koja ima za cilj okupiti kolege farmaceute s područja Slavonije i Baranje, u čast kolege Mihića i na dobrobit razvoja struke. Događaju u organizaciji HFD-ovog Udruženja farmaceuta Slavonije i Baranje je prisustvovao veći broj farmaceuta iz regije, uključujući i predstavnike IV. Područnog vijeća Hrvatske ljekarničke komore, predstavnike famaceutske industrije i veledrogerija.

Ovogodišnji partner u obilježavanju Mihićevih dana bila je Pliva Hrvatska, te su prisutni imali prilike slušati iznimno zanimljiva predavanja u okviru programa:

 

  • Novosti u ljekarništvu – pregled s FIP-a 2015.g.

          Ksenija Sokol, mag. pharm., PLIVA Hrvatska, Odnosi sa stručnom zajednicom i udrugama pacijenata

 

  • PLIVAmed.net - Novosti u trajnom usavršavanju ljekarnika

         Dr. sc. Ivana Klinar, dr. med., PLIVA Hrvatska, Glavna urednica internetskiog portala PLIVAmed.net i Medicusa

 

  • PLIVAzdravlje – Pouzdan izvor informacija za svakodnevan rad s pacijentima

          Iris Bujas, mag. pharm., Glavna urednica internetskog portala PLIVAzdravlje

 

 

U iznimno konstruktivnoj raspravi koja je uslijedila nakon predavanja, svi prisutni složili su se kako je potrebno zajedništvo kolega u kojem god području farmaceutske djelatnosti radili, neovisno o institucijama, te da treba ustrajati na višesmjernoj suradnji na dobrobit i dostojanstvo struke! Zaključak je da treba kontinuirano promicati stručnost i znanje ljekarničke struke kako bi pacijenti imali apsolutno povjerenje u svoje ljekarnike na dobrobit zdravlja i terapijskih ishoda!

Ujedno je od iznimne važnosti da ljekarnička struka i svi oni koji su dio farmacije u Hrvatskoj teže zajedništvu i postizanju jasno postavljenih ciljeva za perspektivnijom budućnosti ljekarništva, uz uspješno partnerstvo s Ministarstvom zdravlja!

Vjerujemo da su ovi zaključci na tragu svega onoga za što se mag.pharm Zlatko Mihić zalagao tijekom svoga života i plodonosnog rada u struci!

 

Hrvatsko farmaceutsko društvo i Udruženje farmaceuta Slavonije i Baranje HFD-a se zahvaljuje predstavnicima Pliva Hrvatska koji su prepoznali važnost podržavanja ovakvih oblika okupljanja farmaceuta, posebice na dan sjećanja na prerani odlazak kolege Mihića koji je ostavio svoj trajni trag u struci...

 

 

 

 

 

Zlatko Mihić, mag.pharm.

(1957.-2012.)

 

Zlatko Mihić rođen je 12. lipnja 1957. u Gundincima. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Slavonskom Brodu. Diplomirao je na FBF-u u Zagrebu 1983. te se zaposlio u javnom ljekarništvu, u Ljekarni Slavonski Brod. Godine 1987. prešao je na radno mjesto farmaceuta u Bolničkoj ljekarni Opće bolnice »Dr. Josip Benčević«, a od 1989. bio je rukovoditelj te službe. Zlatko je bio farmaceut i zdravstveni radnik u punom smislu te riječi, predan struci u svakom trenutku i na svakom mjestu, vodeći brigu o najvećoj mogućoj dobrobiti za svakog pacijenta. Izgradio je ugodne odnose sa svojim suradnicima prenoseći im ljubav prema poslu i veliku odgovornost i želju u pomaganju dugima. Iskazao se i tijekom Domovinskog rata organiziravši prijem brojnih humanitarnih pošiljki lijekova i sanitetskog materijala, za potrebe Hrvatske vojske i Opće bolnice »Dr. Josip Benčević« u kojoj je predano radio punih 25 godina. Želeći boljitak cijeloj farmaceutskoj struci, čim se zaposlio u ljekarni u Slavoskom Brodu,  uključio se u volonterski rad u okviru Hrvatskog farmaceutskog društva i u tome je ustrajao više od 25 godina, sve do kraja života. Ubrzo nakon učlanjenja u HFD postao je član Izvršnog odbora Udruženja farmaceuta Slavonije i Baranje, a potom i
predsjednik tog regionalnog Udruženja našeg Društva. Godinama je s mnogo entuzijazma i volje vodio Udruženje i poticao kolege da se i oni više angažiraju. Dužnost predsjednika udruženja obavljao je vrlo savjesno sve do dana kada ga je bolest spriječila.
Zlatko je bio i dugogodišnji član Upravnog odbora HFD-a te je i u iznimno teškim okolnostima, dolazio redovito na sjednice. Posebno se angažirao i isticao i u radu Sekcije za bolničku ljekarničku djelatnost našeg Društva, a po osnutku Hrvatske ljekarničke komore postao je i njezin istaknuti član. Kao iznimno cijenjen kolega bio je izabran u Vijeće komore te je bio i dugogodišnji član Povjerenstva za bolničko ljekarništvo pri Komori, a u posljednjem mandatu bio je predsjednik tog Povjerenstva. Godine 1992. za svoj istaknuti stručni rad i društveni rad u okviru HFD-a nagrađen je Diplomom HFD-a.

(tekst pripremila: doc.dr.sc. Maja Jakševac Mikša, mag.pharm.)

Hrvatsko farmaceutsko društvo Copyright © 2014. All Rights Reserved. Izrada mikroNET d.o.o..