Velimir Srića u HFD-u: "Kriza u zdravstvu treba biti šansa za pozitivnim promjenama u Vašoj struci!" Hrvatska

Velimir Srića u HFD-u:

U Hrvatskom farmaceutskom društvu jučer je otvoren ciklus aktivnosti Sekcije za farmaceutski management i farmakoekonomiku HFD-a, uz gostovanje vodećeg hrvatskog konzultanta na području leadershipa i suvremenog managementa, prof.dr.sc. Velimira Sriće, na temu "Krizno upravljanje i komuniciranje u zdravstvu". Nakon predavanja prof.dr.sc. Sriće uslijedila je zanimljiva rasprava koja je motivirala sve sudionike na dodatne aktivnosti unutar Sekcije za farmaceutski management i farmakoekonomiku HFD-a i sudjelovanje na nadolazećim edukacijama koje HFD priprema.

 

U Hrvatskom farmaceutskom društvu jučer je otvoren ciklus aktivnosti Sekcije za farmaceutski management i farmakoekonomiku HFD-a, uz gostovanje vodećeg hrvatskog konzultanta na području leadershipa i suvremenog managementa, prof.dr.sc. Velimira Sriće, na temu "Krizno upravljanje i komuniciranje u zdravstvu".

Velimir Srića je završio Klasičnu gimnaziju, Ekonomski fakultet i magisterij na Elektrotehničkom fakultetu. Kao Fulbrightov stipendist stekao MBA jedne od najboljih svjetskih menadžerskih škola - Columbia University, New York i doktorirao iz menadžerske informatike. Dobitnik je Gerald Ford stipendije i Eisenhower Fellowship, nagrada Zlatno pero društva novinara Hrvatske i Josip Juraj Strossmayer za znanost. Bio je direktor Zavoda za informatičku djelatnost, Predsjednik Odbora za znanost, tehnologiju i informatiku i član Hrvatske vlade. Tijekom svog bogatog konzultantskog iskustva surađivao je s vodećim tvrtkama i institucijama, te je pionir leadershipa i managementa u Hrvatskoj.

 

 

Tijekom svog inspirativnog izlaganja, prof.dr.sc. Srića navodio je brojne primjere kriznih situacija u zdravstvenom sustavu, od medicine do farmacije, te ukazao na važnost strateškog pristupa u njihovom svladavanju, na dobrobit krajnjeg ishoda. Autor najprodavanijih hrvatskih knjiga na području leadershipa i managementa (Sve tajne harmoničnog vođenja, Biblija modernog vođe i dr.), naglasio je kako je krizna situacija zapravo vrijeme izazova za prave lidere, te da se svaka kriza treba sagledavati kao šansa. Primjenjujući to na područje ljekarničke struke i farmacije, zaključio je kako su krize s kojima se zdravstvo i farmacija globalno suočavaju zapravo prilika za inovativnost, unaprjeđenje zdravstvene skrbi, poboljšanje kvalitete ljekarničke usluge i kontinuirani razvoj specifičnih znanja u farmaceutskoj skrbi.

Nakon predavanja prof.dr.sc. Sriće uslijedila je zanimljiva rasprava koja je motivirala sve sudionike na dodatne aktivnosti unutar Sekcije za farmaceutski management i farmakoekonomiku HFD-a i sudjelovanje na nadolazećim edukacijama koje HFD priprema.

HFD se zahvaljuje prof.dr.sc. Srići na odličnom izlaganju i iznimnoj motivaciji svih prisutnih sudionika, radujući se novim produktivnim suradnjama!

 

 

Ukoliko želite postati redovni član HFD-a (magistri farmacije) ili pridruženi član HFD-a (svi ostali kolege koji rade u farmaceutskoj djelatnosti), te na taj način aktivno sudjelovati u radu svih sekcija HFD-a, uključujući i u radu Sekcije za farmaceutski management i farmakoekonomiku HFD-a, ispunite pristupnicu za članstvo OVDJE.

 

Website: VELIMIR SRIĆA

 

Hrvatsko farmaceutsko društvo Copyright © 2014. All Rights Reserved. Izrada mikroNET d.o.o..