JGL dobila certifikat za energetsku učinkovitost: godišnje uštede u energiji od 2,5 milijuna kuna Iz medija

JGL dobila certifikat za energetsku učinkovitost: godišnje uštede u energiji od 2,5 milijuna kuna

ZAGREB, 9. rujna 2016. (Hina) - Iz riječkog Jadran Galenskog laboratorija (JGL) izvijestili su kako su postali prva farmaceutska tvrtka u Hrvatskoj koja je certificirana prema normi sustava upravljanja energetskom učinkovitošću, te da će primjenom najsuvremenijih tehnoloških rješenja godišnje uštedjeti u energiji 2,5 milijuna kuna, te time značajno smanjiti emisiju CO2 na 855 tona godišnje.

 

Norma ISO 50001 dopunjava i poboljšava procese upravljanja koje je JGL implementirao korištenjem standarda sustava kvalitete i sigurnosti hrane. Primjenom norme smanjit će se utjecaj na okoliš, racionalizirati korištenje energenata te osigurati dugoročna održivost i konkurentnost poslovanja, kazao je Mate Poropat, Izvršni direktor za Farmaceutsko-tehničke operacije JGL-a.

JGL se za uvođenje norme ISO 50001:2011 pripremao još tijekom planiranja i projektiranja kompleksa Pharma Valley u Rijeci.

Ističu kako brigu za zaštitu okoliša pokazuju i u nabavnom lancu električne energije, korištenjem ZelEn, električne energije dobivene isključivo iz obnovljivih izvora, od dobavljača HEP Opskrbe.

IZVOR: Hina, JGL

 

 

Napomena Hrvatskog farmaceutskog društva o "zelenoj farmaciji" i društveno odgovornoj farmaciji:

Hrvatsko farmaceutsko društvo je kao član FIP-a upoznalo nedavno širu javnost o dokumentu Međunarodne farmaceutske federacije (FIP) "Zelena farmaceutska praksa: preuzimanje odgovornosti za utjecaj lijekova na okoliš“.

 

 

 

Hrvatsko farmaceutsko društvo Copyright © 2014. All Rights Reserved. Izrada mikroNET d.o.o..