Europski ljekarnici izabrali novog Predsjednika PGEU za 2015.! PGEU

Europski ljekarnici izabrali novog Predsjednika PGEU za 2015.!

Udruženje PGEU (Pharmaceutical Grou of the European Union) izabralo je Darragha O'Loughlina za novog predsjednika PGEU-a tijekom 2015. godine!
Time će Irska, koja je punopravna članica PGEU-a od 1964. godine, po treći puta od svoga ulaska u članstvo, preuzeti predsjedanje PGEU-om kao najznačajnijim europskim farmaceutskim udruženjem.

Ljekarnik Darragh O'Loughlin je generalni tajnik u Irish Pharmacy Union od 2013., a svojevremeno je obnašao i dužnost predsjednika istog udruženja od 2010.-2012., te ih je zastupao pri Odboru za europske poslove PGEU-a, u kojem je ujedno bio zadužen za funkciju blagajnika.

Darragh O'Loughlin je diplomirao farmaciju na School of Pharmacy (Trinity College) na Sveučilištu u Dublinu, stekavši titulu certificiranog ljekarnika s odobrenjem za samostalan rad 1994. godine. Također ima diplomu iz marketinga, oglašavanja i odnosa s javnošću (Institute od Commercial Management, UK). Nakon sveučilišnog obrazovanja je proveo kratko vrijeme radeći u bolničkoj ljekarni, no nakon toga je većinu svoje karijere proveo radeći u sustavu javnog ljekarništva. Posljednjih 15 godina upravlja vlastitim lancem ljekarni Galway na zapadnoj obali Irske.

Također je obnašao dužnost člana nekoliko upravnih odbora ovlašten od više irskih ministara zdravlja (Health Information & Quality Authority (HIQA), Pharmaceutical Society of Ireland).

Novi Predsjednik PGEU-a će preuzeti svoju funkciju po završetku mandata aktualnog predsjednika iz Slovačke (Štefan Krchňák) do kraja prosinca 2014. godine.

Darragh O'Loughlin je izrazio veliko priznanje za svoje prethodnike rekavši: "Iznimno sam počašćen izborom kao novi predsjednik PGEU-a u ova važna vremena pred nama! Ljekarnici imaju esencijalnu i najpristupačniju zdravstvenu uslugu u zajednici u gotovo svakom dijelu Europe. Radujem se što ću sa svojim europskim kolegama nastaviti nadograđivati odlične rezultate svojih prethodnika, kako bismo osigurali da se na nacionalnim i europskim razinama cijene i vrednuju ljekarnička ekspertiza, vještine i doprinos zdravstvenom sustavu! Jamčim da ćemo raditi na tome da se osnaže uloge ljekarnika na dobrobit prepoznatljivosti ove zdravstvene struke, te doprinosa u zdravstvenom sustavu i zajednici u cjelini!"  

 

Izvor: www.PGEU.eu

Hrvatsko farmaceutsko društvo Copyright © 2014. All Rights Reserved. Izrada mikroNET d.o.o..