Bolnički ljekarnici iz Hrvatske sudjelovali na 23. EAHP kongresu u Göteborgu (21.-23.03.2018.) Svijet

Bolnički ljekarnici iz Hrvatske sudjelovali na 23. EAHP kongresu u Göteborgu (21.-23.03.2018.)

Od 21.-23. ožujka 2018. godine u Švedskoj, u Göteborgu održan je, 23. kongres European Association of Hospital Pharmacists pod nazivom „Bolnički ljekarnici – pokažite nam što znate“ na kojem su sudjelovali i bolnički farmaceuti iz Hrvatske ...
Sekcija za bolničko ljekarništvo HFD-a je hrvatska članica EAHP-a.

Od 21.-23. ožujka 2018. godine u Švedskoj, u Göteborgu održan je, 23. kongres European Association of Hospital Pharmacists pod nazivom Bolnički ljekarnici – pokažite nam što znate“ na kojem su bolnički farmaceuti, prvenstveno iz Europe, ali i cijelog svijeta izmijenili iskustva svakodnevne prakse i stekli nova znanja. Kongres se održavao u Svenska Mässan, švedskom izložbenom i kongresnom centru, a obuhvatio je tri plenarna predavanja, brojne seminare i radionice, sponzorirana predavanja i prateću izložbu. Kongresu je prisustvovalo 13 hrvatskih bolničkih farmaceuta.

 

 

 

Za vrijeme trajanja kongresa održan je radni sastanak predstavnika zemalja članica EAHP s predstavnicom Europske komisije dr. Patriziom Tosetti na temu serijalizacije lijekova (Falsified Medicine Directive). Hrvatsku je zastupao mag.pharm. Miroslav Kota, spec.klin.farm. (KBC Sestre milosrdnice - Klinika za traumatologiju). S obzirom da je rok za implementaciju direktive 9. veljače 2019. godine, zaključeno je da treba uložiti dodatne napore da se cijeli proces ubrza.

 Mag.pharm. Ivan Papić, spec. klin. farm. (KB Dubrava) sudjelovao je na kongresu s posterom „Clinical pharmacist intereventions in hospitalized patients with renal  impairment„.

 

 

 

Hrvatsko farmaceutsko društvo Copyright © 2014. All Rights Reserved. Izrada mikroNET d.o.o..