Dominique Jordan, predsjednik FIP-ovog odbora za ljekarničku praksu - Prigodna novogodišnja video-čestitka za ljekarnike u Hrvatskoj Svijet

Dominique Jordan, predsjednik FIP-ovog odbora za ljekarničku praksu - Prigodna novogodišnja video-čestitka za ljekarnike u Hrvatskoj

Pogledajte prigodnu blagdansku čestitku predsjednika Odbora za ljekarničku praksu Međunarodne farmaceutske federacije (FIP), mag.pharm. Dominiquea Jordana.
Zaista smatramo velikom časti i privilegijom što je mag. Jordan podijelio svoje dojmove i konkretne savjete sa hrvatskim farmaceutima!
Ovom motivirajućom porukom Hrvatsko farmaceutsko društvo, kao član Međunarodne farmaceutske federacije, želi svim svojim članovima i ostalim kolegama koji prate naš rad poželjeti sve najbolje u 2016. godini!

 

 

 

 

 

 

Svijet se mijenja. Također i naši zdravstveni sustavi.

U nadolazećih nekoliko godina, ljekarnici će se morati suočiti s mnogobrojnim izazovima!

Budućnost nosi određene prijetnje, ali jednako tako i mnoge mogućnosti i prilike za ljekarnike!

Kako biste imali važnu ulogu s krucijalnom misijom na dobrobit populacije, morate vjerovati u Vaše šanse, uzeti sudbinu svoje struke u vlastite ruke i raditi zajedno kako biste izgradili ljekarništvo budućnosti!
Nitko Vam neće pomoći! Morate se suočiti s vlastitim strahovima i usuditi se pokazati što sve možete raditi i doprinijeti te vjerovati u vlastite kompetencije!
Morate biti samosvjesni vlastite vrijednosti i uvjereni u znanja i doprinos ljekarničke struke, prije nego uvjerite Vaše vladajuće i politiku, Vaše partnere i zajednicu!

Nemojte čekati nekoga drugoga da Vam predstavi rješenja za Vas - to se nikada neće dogoditi!
Samo budite proaktivni i vjerujte u uspjeh!

U ime Međunarodne farmaceutske federacije (FIP-a), te u svoje vlastito ime, želim Vama i Vašim obiteljima sve najbolje u 2016. godini!

Nadam se da ćemo mnoge od Vas susresti na nadolazećem FIP-ovom kongresu u Buenos Airesu koji se održava u kolovozu!

 

Neka 21. stoljeće bude stoljeće ljekarnika!

Želim uspjeh i dugovječnost FIP-u!

Želim uspjeh i dugovječnost hrvatskim farmaceutima!

 

Dominique Jordan, mag. pharm.

Međunarodna farmaceutska federacija (International Pharmaceutical Federation - FIP)

Predsjednik odbora za ljekarničku praksu (Chairman of the Board of Pharmaceutical Practice)

 

 

 

 

 

O Međunarodnoj farmaceutskoj federaciji (FIP):

 

 

FIP je globalna, međunarodna organizacija koja okuplja nacionalna udruženja farmaceuta i farmaceutskih znanstvenika, te je službeno povezana sa Svjetskom Zdravstvenom Organizacijom (SZO, WHO). FIP ima 126 članova-udruženja, pri čemu predstavlja brojku od čak 3 milijuna farmaceuta i farmaceutskih znanstvenika diljem svijeta!

 

VIZIJA FIP-a

Gdje god i kada god se donose odluke vezane uz lijekove na globalnoj razini, FIP je aktivni sudionik!

 

MISIJA FIP-a

Poboljšanje globalnog zdravlja kroz unaprjeđenje ljekarničke skrbi i farmaceutske znanosti, kako bi se omogućila inovativna otkrića, učinkoviti razvoj lijekova, poboljšala dostupnost prikladnih, sigurnih, kvalitetnih i troškovno učinkovitih lijekova!

 

STRATEŠKI CILJEVI FIP-a

Poboljšano zdravlje, sigurnost i skrb pacijenata!

Ljekarnici imaju iznimno važnu ulogu u promicanju zdravih životnih navika i oblikovanju globalnog zdravlja, predstavljajući presudnu poveznicu između lokalne, nacionalne i međunarodne razine zdravstvene politike. Kako FIP zastupa farmaceute i farmaceutske znanstvenike diljem svijeta, ima jedinstvenu poziciju zagovaranja veće odgovornosti i povjerenja u farmaceutske djelatnike u promicanju salutogeneze te blagostanja pojedinca i zajednice! FIP se zalaže i za osnaženu ulogu ljekarnika u socijalno determiniranom zdravlju zajednice, te pravovremenoj prevenciji, kontroli i detekciji rizičnih obrazaca ponašanja pojedinaca kod niza bolesti. FIP želi smanjiti zdravstvene nejednakosti diljem svijeta!

FIP je ponosan na značajne uspjehe i partnerstvo u radu sa Svjetskom Zdravstvenom Organizacijom, kako bi se osiguralo daljnje evoluiranje planiranih javnozdravstvenih inicijativa u svrhu poboljšanja zdravlja zajednice!

www.fip.org

 

 

 

Dominique Jordan

 

Ljekarnik po struci, s više od 27 godina iskustva, Dominique Jordan je globalni lider u farmaciji. Uz rad u vlastitoj ljekarni, na početku svoje karijere angažirao se prvo u kantonalnom, a zatim iu nacionalnom udruženju ljekarnika. Radi usavršavanja u području javnog ljekarništva, završio je poslijediplomsku specijalizaciju FPH u javnom ljekarništvu pharmaSuisse, Švicarskom ljekarničkom udruženju. Dominique Jordan bio je voditelj odjela Politika i gospodarstvo pri pharmaSuisse, a 2003. postao je predsjednik i glavni izvršni direktor pharmaSuisse. Od 2015. obnaša funkciju Immediate Past President pharmaSuisse i odgovoran je za međunarodne odnose.

Pri FIP-u (Međunarodnoj farmaceutskoj federaciji), prvo je bio član Izvršnog odbora Odsjeka za javne ljekarne i član Odbora za ljekarničku praksu, prije nego što je postao predsjednik CPS-a. Od 2015. Dominique je immediate past president CPS-a i predsjednik Odbora za ljekarničku praksu te član ureda u FIP-u.

U svojoj domovini, Dominique je i potpredsjednik fondacije „Health Promotion CH“, član odbora MediData, član osnivačkog vijeća Tox- Info Suisse, član senata Švicarske akademije medicinskih znanosti i član Odbora za Švicarsku bez ospica.

(životopis pripremila: Ksenija Sokol, mag.pharm.)

 

 

 

 

Hrvatsko farmaceutsko društvo Copyright © 2014. All Rights Reserved. Izrada mikroNET d.o.o..