FIP najavio temu Svjetskog dana ljekarnika (World Pharmacists Day 2015) - PARTNERSTVO u zdravlju! Svijet

FIP najavio temu Svjetskog dana ljekarnika (World Pharmacists Day 2015) - PARTNERSTVO u zdravlju!

FIP, Međunarodna farmaceutska federacija najavila je temu za slijedeći Svjetski dan ljekarnika 2015. godine, a to je "Ljekarnici- Vaši partneri u zdravlju!". Ova tema je odabrana kako bi se naglasilo neizmjerno povjerenje i suradnja na relaciji ljekarnik-pacijent i ljekarnik-ostali zdravstveni djelatnici! Tema partnerstva u zdravlju, kao ključni pristup FIP-a, je vrlo važna i nadležnim vladajućim institucijama i regulatorima, podsjećajući ih kako su ljekarnici također pružatelji rješenja i zdravstvenih usluga unutar zajednice.

 

FIP, Međunarodna farmaceutska federacija najavila je temu za slijedeći Svjetski dan ljekarnika 2015. godine, a to je "Ljekarnici- Vaši partneri u zdravlju!".

 

Ova tema je odabrana kako bi se naglasilo neizmjerno povjerenje i suradnja na relaciji ljekarnik-pacijent i ljekarnik-ostali zdravstveni djelatnici! Tema partnerstva u zdravlju, kao ključni pristup FIP-a, je vrlo važna i nadležnim vladajućim institucijama i regulatorima, podsjećajući ih kako su ljekarnici također pružatelji rješenja i zdravstvenih usluga unutar zajednice.

 

"Partnerstvo u zdravlju" istovremeno pokriva temu samoskrbi i samoliječenja, ali i sve elemente nabavke i skladištenja lijekova, te važnu povezanost s industrijom, istraživanjem i bolničkim okruženjem, izjavila je predsjednica FIP-a dr. Carmen Peña. "Partnerstvo, ili drugim riječima suradnja i kooperativnost, je putem ljekarnika zajamčena pacijentima kao pojedincima i zajednici u cjelini, kako bi se osigurala najbolja moguća kvaliteta zdravstvene skrbi! Partnerstvo je ujedno i važna sastavnica FIP-ovog etičkog kodeksa za farmaceute.

 

2015. godine obilježava se peti po redu Svjetski dan ljekarnika, te će on biti izvrsna prigoda da svi FIP-ovi članovi (uključujući i Hrvatsko farmaceutsko društvo), naglase svim relevantnim institucijama, medijima, drugim profesijama i široj javnosti, utjecaj i važnost ljekarničke struke u poboljšanju zdravlja!

 

"Uspješna partnerstva temelje se na dijeljenim vizijama; u podjeli ciljeva, predanosti i obveza, esencijalnih vještina, međuovisnog odnosa i sposobnosti da se komunikacijom prevladavaju značajne prepreke! Svaki su dan tri milijuna ljekarnika (farmaceuta) i farmaceutskih znanstvenika diljem svijeta prisutni kao partneri pacijentima, drugim zdravstvenim djelatnicima i znanstvenicima! Farmaceuti su sve ove elemente uspješnog partnerstva primijenili u praksi vođeni vizijom unaprijeđenog boljeg zdravlja!", rekao je izvršni direktor FIP-a i glavni tajnik Luc Besançon!

 

Hrvatsko farmaceutsko društvo Copyright © 2014. All Rights Reserved. Izrada mikroNET d.o.o..