UMC provodi globalnu kampanju "Take&Tell" o važnosti prijavljivanja nuspojava lijekova Svijet

UMC provodi globalnu kampanju

Uppsala Monitoring Centre (UMC), suradni centar Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) koji vodi svjetsku bazu nuspojava VigiBase, pokrenuo je kampanju pod nazivom "Take&Tell". Navedenom se kampanjom pod geslom "Zajedno do sigurnijih lijekova" na globalnoj razini promiče preuzimanje aktivnije uloge pacijenata u liječenju i praćenju sigurnosti primjene lijekova.

 

Uppsala Monitoring Centre (UMC), suradni centar Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) koji vodi svjetsku bazu nuspojava VigiBase, pokrenuo je kampanju pod nazivom "Take&Tell". Navedenom se kampanjom pod geslom "Zajedno do sigurnijih lijekova" na globalnoj razini promiče preuzimanje aktivnije uloge pacijenata u liječenju i praćenju sigurnosti primjene lijekova. Kampanja je prvenstveno usmjerena na pacijente, liječnike, ljekarnike, predstavnike regulatornih tijela, međunarodne interesne skupine u zdravstvu i predstavnike medija, ali i sve koji su na bilo koji način povezani s primjenom lijekova. 

U svrhu prenošenja poruka kampanje pokrenuta je internetska stranica www.takeandtell.org, koja sadrži korisne informacije i edukativne materijale o nuspojavama lijekova, te je snimljena pjesma čiji je cilj podizanje svijesti o važnosti prijavljivanja sumnji na nuspojave.

Također, u sklopu kampanje razvijena je mobilna aplikacija koja omogućuje pacijentima i korisnicima lijekova da bilježe i prate svoje simptome za koje sumnjaju da su moguća nuspojava, kako bi o njima mogli što jednostavnije i učinkovitije informirati svog liječnika.

Mobilnu aplikaciju "Take&Tell"možete preuzeti ovdje, a istoimenu pjesmu možete poslušati u nastavku.

 

        

 

IZVOR: Halmed

 

Hrvatsko farmaceutsko društvo Copyright © 2014. All Rights Reserved. Izrada mikroNET d.o.o..