Projektom FarmInova u vrijednosti 34 milijuna kuna predviđeno osnivanje Centra za translacijska istraživanja i inovacije u farmaciji pri FBF-u! Znanost

Projektom FarmInova u vrijednosti 34 milijuna kuna predviđeno osnivanje Centra za translacijska istraživanja i inovacije u farmaciji pri FBF-u!

Projekt Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu „Jačanje znanstveno-istraživačkih i inovacijskih kapaciteta Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (Farmlnova)“ uvršten je na Indikativnu listu projekata iz područja znanstvene infrastrukture za novo programsko razdoblje 2014. - 2020. Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta RH koji će biti financirani iz nepovratnih sredstava EU. Ovim je projektom predviđeno osnivanje Centra za translacijska istraživanja i inovacije u farmaciji pri Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te nabava znanstveno-istraživačke opreme u vrijednosti od 34 milijuna kuna.

Hrvatsko farmaceutsko društvo izražava ovim putem veliku podršku Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na razvoju projekta za unaprjeđivanje znanstveno-istraživačke kao temelju stručno-znanstvenog razvoja i doprinosa u farmaciji i medicinskoj biokemiji, na dobrobit cjelokupnog zdravstvenog sustava i zdravstvene skrbi naših građana!
Uvjereni smo kako će budući Centar za translacijska istraživanja i inovacije u farmaciji FBF-a uspješno integrirati sva otkrića iz biomedicinskih znanosti u praktičnu primjenu u suvremenoj farmaciji i medicinskoj biokemiji, kako bi se unaprijedilo ljudsko zdravlje i poboljšala zdravstvena skrb, ali i poboljšao transfer znanja. Na tom putu Farmaceutsko-biokemijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu će imati snažnu podršku i partnerstvo Hrvatskog farmaceutskog društva.

 

 

ZAHVALA DEKANICE FBF-a, prof.dr.sc. Jerke Dumić

 

Poštovane kolegice i kolege, dragi suradnici i prijatelji,

S velikim vas veseljem i radošću obavješćujem da je projekt Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu „Jačanje znanstveno-istraživačkih i inovacijskih kapaciteta Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (Farmlnova)“ uvršten na Indikativnu listu projekata iz područja znanstvene infrastrukture za novo programsko razdoblje 2014. - 2020. Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta RH koji će biti financirani iz nepovratnih sredstava EU.

Ovim je projektom predviđeno osnivanje Centra za translacijska istraživanja i inovacije u farmaciji pri Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te nabava znanstveno-istraživačke opreme u vrijednosti od 34 milijuna kuna.

Vjerujemo da će ovaj projekt uz jačanje znanstveno-istraživačkih i inovacijskih kapaciteta Fakulteta pridonijeti i razvoju farmaceutske i medicinsko-biokemijske struke te biti na ponos, čast i korist sadašnjim i budućim farmaceutima i medicinskim biokemičarima!

U ime Fakulteta, želim izraziti zahvalnost svima koji su pridonijeli pripremi Projekta, a posebice onim institucijama i gospodarstvenicima koji su prepoznali vrijednost i važnost ovog projekta te pisanim putem izrazili svoju podršku prilikom prijave:

Apipharma d.o.o.
BELUPO d.d.
Fakulteta za farmacijo Univerza v Ljubljani
Farmaceutski fakultet Univerzitet u Beogradu
Inovativna farmaceutska inicijativa
Institut za medicinska istraživanja i medicinu rada
JGL d.d.
Klinička bolnica Dubrava
Klinički bolnički centar Sestre milosrdnice
Klinički bolnički centar Zagreb
Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“
PharmaS d.o.o.
PLIVA Hrvatska d.o.o.
Sveučilište u Zagrebu Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije
Sveučilište u Zagrebu Stomatološki fakultet
Sveučilište u Zagrebu Veterinarski fakultet
Yasenka d.o.o.

 

Prof. dr. sc. Jerka Dumić,
dekanica Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

 

 

 

Hrvatsko farmaceutsko društvo Copyright © 2014. All Rights Reserved. Izrada mikroNET d.o.o..