Sudjelujte u istraživanju i dajte doprinos struci! Poziv na sudjelovanje u istraživanju o pružanju ljekarničke skrbi bolesnicima na antikoagulansima Znanost

Sudjelujte u istraživanju i dajte doprinos struci! Poziv na sudjelovanje u istraživanju o pružanju ljekarničke skrbi bolesnicima na antikoagulansima

Pozivaju se zainteresirani ljekarnici na sudjelovanje u istraživanju o pružanju ljekarničke skrbi bolesnicima na antikoagulansima putem online upitnika. Upitnik ispituje razinu znanja i kompetencija ljekarnika pri pružanju ljekarničke skrbi bolesnicima na antikoagulansima, kao i potrebe za dodatnim edukacijama.

 

Molimo Vas da sudjelujete u istraživanju te putem linka pomognete napretku ljekarničke skrbi za bolesnike na antikoagulansima.

Član Izvršnog odbora Sekcije za kliničku farmaciju HFD-a i iznimno aktivan na području kliničke farmacije u javnom ljekarništvu, mag.pharm. Slaven Falamić, spec. klin. pharm. sudjeluje u projektu iPACT grupe (International pharmacist for anticoagulation task force) kao predstavnik Hrvatske čiji je cilj stvaranje međunarodnih smjernica najmjenjenih ljekarnicima za savjetovanje bolesnika na antikoagulansima. Projekt okuplja ljekarnike iz preko 20 država svijeta.

Kao dio razvoja smjernica jedna od radnih skupina kreirala je upitnik za otkrivanje razine znanja i potrebnih poboljšanja znanja i kompetencija u pružanju ljekarničke skrbi bolesnicima na antikoagulansima. Konačni cilj ovog projekta je razviti smjernice koje će biti prevedene i na hrvatski jezik i čija bi primjena trebala doprinijeti boljem i sigurnijem liječenju antikoaguliranih bolesnika kao i afirmirati ulogu ljekarnika.

Slijedom toga, objavljujemo njegov poziv na sudjelovanje u istraživanju s linkom:

 

„Poziv na sudjelovanje u istraživanju o pružanju ljekarničke skrbi bolesnicima na antikoagulansima“

Pozivaju se zainteresirani ljekarnici na sudjelovanje u istraživanju o pružanju ljekarničke skrbi bolesnicima na antikoagulansima putem online upitnika. Upitnik ispituje razinu znanja i kompetencija ljekarnika pri pružanju  ljekarničke skrbi bolesnicima na antikoagulansima, kao i potrebe za dodatnim edukacijama.

Ovaj upitnik razvila je jedna od radnih skupina iPACT grupe (International pharmacist for anticoagulation taskforce). iPACT okuplja ljekarnike iz preko 20 zemalja svijeta, a cilj rada je donošenje međunarodnih smjernica najmjenjenih ljekarnicima o savjetovanju bolesnika na terapiji antikoagulansima. Hrvatska sudjeluje u ovom vrijednom projektu koji će rezultirati i konačnom verzijom smjernica i na hrvatskom jeziku sa svojim predstavnikom Slavenom Falamićem, mag.pharm., spec.klin.pharm.

Zahvaljujemo na sudjelovanju, svaki Vaš odgovor doprinijeti će boljem razvoju smjernica prilagođenih potrebama ljekarnika s krajnjim ciljem – bolja i sigurnija skrb za bolesnike na antikoagulansima i afirmacija ljekarničke struke.

LINK: http://survey.questmindshare.com/survey/selfserve/169e/151006?decLang=croatian

 

 

PRIPREMIO:

Slaven Falamić, mag.pharm., spec.klin.pharm.

Hrvatsko farmaceutsko društvo Copyright © 2014. All Rights Reserved. Izrada mikroNET d.o.o..