Dobrodošli

Poštovane kolegice i kolege!

Osobita mi je čast zaželjeti Vam dobrodošlicu na 7. hrvatskom kongresu farmacije s međunarodnim sudjelovanjem koji će se održati od 16. do 19. svibnja 2024. godine u Hotelu Valamar Lacroma u Dubrovniku.

Organizator je Hrvatsko farmaceutsko društvo u suradnji s Farmaceutsko-biokemijskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu i Agencijom za lijekove i medicinske proizvode RH. U organizaciji Kongresa sudjeluju i kolege sa Studija farmacije Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci te Studija farmacije Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu.

Na kogresu se očekuje široko sudjelovanje kolegica i kolega farmaceuta te stručnjaka iz farmaciji srodnih struka iz Hrvatske, kao i iz drugih Europskih zemalja. Pozivu organizatora odazvali su se čelnici visokih državnih institucija, međunarodnih stručnih udruga, farmaceutskih i srodnih fakulteta, farmaceutske industrije te mnogi istaknuti stručnjaci iz Hrvatske i inozemstva.

Moto kongresa je “Inovacije u farmaciji za bolje ishode liječenja

Znanstveni i stručni program kongresa obuhvaća preko 70 predavanja, kako pozvanih stranih i domaćih stručnjaka, tako i slobodno prijavljenih predavanja, nekoliko radionica, panel rasprava, foruma te brojna posterska izlaganja. Kongresni program podijeljen je u 20 tematskih cjelina koje obuhvaćaju širok spektar tema iz područja farmaceutske struke i znanosti. Kroz teme poput javnog i bolničkog ljekarništva, kliničke i onkološke farmacije, regulative, istraživanja i razvoja lijekova te trendova u farmaceutskoj industriji, kongres će pružiti jedinstvenu priliku za prikaz najnovijih saznanja i inovacija iz širokog područja farmacije. Također, biti će uključene aktualne i suvremene teme poput novih trendova u izobrazbi farmaceuta, farmakoekonomike, sinergije znanosti i prakse u suvremenoj fitofarmaciji te digitalne farmacije i zdravstva.

Vjerujemo da će naš bogati program omogućiti svim sudionicima pronalaženje zanimljivih i korisnih sadržaja te potaknuti kolegice i kolege na aktivno sudjelovanje u raspravama o novim trendovima u farmaciji. Nadamo se i da će kongres biti prigoda za ugodna druženja, susrete s kolegama, prijateljima i poslovnim partnerima. Tome će zasigurno svojom jedinstvenom ljepotom, šarmom i gostoprimstvom pridonijeti i sam Dubrovnik, koji već desetljećima privlači turiste iz svih krajeva svijeta.

Veselimo se zajedničkom druženju!

Dobrodošli u Dubrovnik!

Predsjednica Organizacijskog i Znanstveno-stručnog odbora
Prof. dr. sc. Vesna Bačić Vrca