Kampanja EPhEU-a HFD-a

LIJEKOVI ZA UKRAJINU

Pomozite nam da liječimo žrtve ovog rata u ukrajinskim bolnicama

Kako se kriza produbljuje, žrtvama je potrebno mnogo više specifičnih ili specijalnih lijekova koji se koriste u bolnicama za liječenje ratnih ozljeda. Bolnice koje liječe ranjenike trebaju lijekove koji su dostupni samo od specijaliziranih dobavljača i koji se moraju skladištiti i transportirati u optimalnim uvjetima. Mnogi lijekovi za pacijente u bolnicama nalaze se u infuzijskim vrećicama, drugi mogu biti specijalni medicinski zavoji za rane; neki se moraju održavati i transportirati na određenim temperaturama. Bolnice mogu liječiti svoje pacijente takvim lijekovima samo ako znaju da su stigli odgovarajućim kanalima i za koje se može jamčiti kvaliteta, jer će tek tada znati da su sigurni za primjenu kod pacijenata kojima su najpotrebniji. Stoga je Europsko udruženje ljekarnika zaposlenika ( Employed community pharmacists in Europe, EPhEU) pokrenulo dobrotvornu akciju koja ima za cilj sigurno prikupljanje i transport lijekova.

Zalihe bolničkih lijekova su pri kraju

Farmaceuti diljem Europe odgovorili su na pozive za specijaliziranu pomoć ukrajinskim bolnicama. Predvođeni nacionalnim organizacijama farmaceuta, koriste svoja stručna znanja o lijekovima kako bi organizirali nabavu, logistiku i sigurnu isporuku specifičnih lijekova tamo gdje su najpotrebniji.

U suradnji s dobrotvornim udrugama Caritas i Pharmacists Without Borders stvoreno je odgovarajuće mjesto za davanje vaših financijskih donacija, a prikupljena sredstva potom će se koristiti za kupnju potrebnih lijekova od najprikladnijih dobavljača. Osim toga, u dogledno vrijeme, farmaceuti koji već volontiraju iz cijelog svijeta bit će poslani u pomoć  bolnicama i izbjegličkim centrima u Ukrajini koji se osnivaju kao podrška humanitarnim naporima.

Specijalizirani prijevoz

Poljska vlada ljubazno je pristala osigurati siguran prijevoz koji će primati lijekove dostavljene od specijaliziranih proizvođača, a zatim ih transportirati preko granice u Ukrajinu pod optimalnim  uvjetima prijevoza. Od početnog odredišta isporuke u Lavovu, daljnja distribucija na brojna druga mjesta u Ukrajini tada će se vršiti odgovarajućim bolničkim prijevozom.

Apeliramo na Vašu pomoć

Molim vas da podržite narod Ukrajine