Od 19. do 21. svibnja 2021. održat će se trodnevni online znanstveni i stručni skup, s besplatnom kotizacijom, na kojem će se okupiti zdravstveni djelatnici, znanstvenici, nastavnici, istaknuti predstavnici iz sektora skrbi, pod egidom „Zajedno za boljitak osoba s demencijom“.

Bit će to prvi put da će se okupiti predstavnici 32 članica Hrvatske Alzheimer alijanse, saveza koji okuplja zdravstvene i znanstvene ustanove, stručna društva i udruge.

O Hrvatskoj Alzheimer alijansi

Kongres organizira Klinika za psihijatriju Vrapče, u sklopu koje djeluje Referentni centar Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske za Alzheimerovu bolest i psihijatriju starije životne dobi, a jedna je od aktivnosti EU projekta „Podizanje kompetencija zdravstvenih radnika za potrebe osoba s demencijom u cilju prevencije napredovanja bolesti i delirija“.

Prijavite se za online kongres

  • 1. rana dijagnoza bolesti
  • 2. farmakološko liječenje AB
  • 3. istraživanja na području AB
  • 4. dostupnost antidementiva i pristup socijalnim naknadama i uslugama
  • 5. moderni modeli zdravstvene skrbi za AB
  • 6. razvoj socijalnih ustanova za starije i nemoćne osobe
  • 7. razvoj palijativne skrbi za osobe s demencijom
  • 8. borba protiv stigme AB

Ovim putem pozivamo medicinske djelatnike, znanstvenike i pripadnike sektora skrbi da prijave svoje kongresno priopćenje ili poster, ili sudjeluju kao slušači pozvanih predavanja, na simpozijima, panelima i okruglim stolovima.

Svjesni smo da je zdravstvenim radnicima limitiran pristup znanstvenim i stručnim sadržajima, među ostalim i zbog manjka računalne opreme potrebne za sudjelovanje na simpozijima, i zato smo za one sudionike koji ne posjeduju potrebnu opremu omogućili posudbu web kamera, mikrofona, slušalica, zvučnika i tablet računala. Ako s radnog mjesta ili od kuće ne možete pristupiti kongresu, kontaktirajte nas kako bismo vam pomogli i omogućili vam pristup s računala u Klinici za psihijatriju Vrapče. Svi aktivni sudionici dobit će tehničku pomoć prilikom snimanja svojih kongresnih priopćenja.

Ne propustite priliku za umrežavanje i osnaživanje znanstvenih i stručnih aktivnosti u borbi s demencijom koje ima vaše stručno društvo ili udruga. Na kongresu ćete dobiti priliku poboljšati vidljivost vaših stručnih ili znanstvenih napora, te sudjelovati u izradi zajedničkih smjernica borbe protiv Alzheimerove bolesti.

Detaljnije na poveznici:

http://stop-delirij.eu/kongres-hrvatske-alzheimer-alijanse/