Čestitamo Vam 29. listopad,
Hrvatski dan ljekarni!                                                                                     

OBILJEŽAVANJE 13. HRVATSKOG DANA LJEKARNI

Tema:

O oralnom zdravlju savjetujte se s ljekarnikom“

Hrvatsko farmaceutsko društvo i Hrvatska ljekarnička komora, pod pokroviteljstvom  Ministarstva zdravstva RH,  trinaestu godinu uzastopce, organiziraju obilježavanje Hrvatskog dana ljekarni. Taj naš dan tradicionalno obilježavamo 29. listopada (na datum simboličan po prvom spomenu ljekarne na području Hrvatske, u Trogiru 1271.). 

Cjelokupni projekt obilježavanja Hrvatskog dana ljekarni osmišljen je radi promicanja ljekarništva i ljekarničke struke u javnosti te ljekarne kao mjesta, gdje se uz izdavanje lijekova i drugih proizvoda za zdravlje, mogu dobiti stručni savjeti o pravilnoj i racionalnoj uporabi lijekova, očuvanju zdravlja, prevenciji bolesti i poboljšanju kvalitete života kao i niz drugih ljekarničkih usluga. Ujedno želimo istaknuti vrijednost ljekarničke struke u zdravstvenom sustavu, unaprijediti stav medija i javnosti o našoj profesiji, naglasiti kompetencije i naobrazbu ljekarnika te ukazati na doprinos ljekarnika pri liječenju, očuvanju zdravlja i promicanju odgovornog ponašanja građana prema svom zdravlju.

Nakon uspješnog obilježavanja Hrvatskog dana ljekarni prethodnih dvanaest godina, uvjereni smo da je taj dan već postao prepoznatljiv dan naše struke, kojeg ćemo i nadalje s veseljem obilježavati. 

Tema  ovogodišnjeg 13.  hrvatskog  dana  ljekarni  je  “O oralnom zdravlju savjetujte se s  ljekarnikom“ s ciljem razvijanja svijesti građana o važnosti dobrog oralnog zdravlja te njegovom značaju u očuvanju općeg zdravstvenog stanja. Zadaća je ljekarnika savjetovati građane/pacijente o pravilnom održavanju higijene usne šupljine, objasniti pacijentima koje bolesti i lijekovi često uzrokuju tegobe u usnoj šupljini te ih podučavati o pravilnom liječenju problema u ustima.

               Vjerujemo da će javnost i mediji prepoznati dobrobit od ove ljekarničke aktivnosti kao i važnost ljekarništva u našem zdravstvenom sustavu.  

               Najljepše zahvaljujemo našim partnerima tvrtki Albidus d.o.o. na suradnji pri organizaciji te veledrogeriji MEDIKA d.d. na dostavi materijala (plakata i letaka) svim ljekarnama u Hrvatskoj.

SVIMA ŽELIMO USPJEŠAN 13. HRVATSKI DAN LJEKARNI!

        Organizatori:

SEKCIJA ZA JAVNO LJEKARNIŠTVO HRVATSKOG FARMACEUTSKOG DRUŠTVA I

HRVATSKA LJEKARNIČKA KOMORA

Za dodatne informacije možete se obratiti:

Hrvatskom farmaceutskom društvu, Masarykova 2, Zagreb

tel.: 01/ 48 72 849; info@farmaceut.org