Svim kolegicama i kolegama farmaceutima čestitamo SVJETSKI DAN FARMACEUTA!

Međunarodni dan farmaceuta utemeljila je Međunarodna farmaceutska federacija (FIP), globalna organizacija koja predstavlja farmaciju, farmaceutske znanosti i farmaceutsko obrazovanje. Putem svojih 151 nacionalne organizacije članice, akademskih institucionalnih i pojedinačnih članova, predstavlja milijune farmaceuta, farmaceutskih znanstvenika, te farmaceutskih tehničara diljem svijeta.

Dan, kao i čitav tjedan se obilježava sloganom Farmaceuti jačaju zdravstveni sustav

Kampanja Svjetskog dana farmaceuta koji se obilježava 25. rujna, prilika je za farmaciju da proslavi svoja postignuća u podršci zdravstvenom sustavu i društvu u cjelini, ali i da upozna svoju vrijednost i daljnji potencijal u poboljšanju zdravlja.

Ujedno Hrvatsko farmaceutsko društvo, kao nacionalno strukovno udruženje, želi istaknuti vrijednost ljekarničke profesije u zdravstvenom sustavu, unaprijediti stav medija i javnosti o ljekarništvu, naglasiti kompetencije i naobrazbu ljekarnika te ukazati na njihov doprinos pri liječenju, očuvanju zdravlja i promicanju odgovornog ponašanja građana prema svom zdravlju.