Sekcija za javno ljekarništvo HFD-a pripremila je edukativne kvizove iz područja biološke terapije koja se izdaje u ljekarnama, a drugi u nizu se odnosi na indikaciju reumatoidnog artritisa (RA).

Edukativni kviz 2 Biološka terapija reumatoidnog artritisa se nalazi na našoj stranici za stručno usavršavanje gdje se možete registrirati. Poveznica za registraciju i pristup svim edukativnim materijalima je:

https://moodle.farmaceut.org/

Ukoliko trebate pomoć pri registraciji na našu stranicu za stručno usavršavanje, kontaktirajte naš ured: e-mail office1@farmaceut.org

Odlukom Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) s Listom lijekova koja je stupila na snagu 4. lipnja 2019. godine, promijenio se status određenih lijekova koji su se do tada primjenjivali u bolničkim zdravstvenim ustanovama i bili su na Popisu posebno skupih lijekova.

S ovom izmjenom, biološki lijekovi kojima je na Osnovnoj listi lijekova pridružena oznaka “ RSRL93  “ ili oznaka “ RSRL94  “, umjesto u bolničkoj zdravstvenoj ustanovi mogu se temeljem propisanog lijeka na recept HZZO-a podizati u ljekarnama na razini primarne zdravstvene zaštite.