U najnovijem broju Međunarodnom farmaceutskom časopisu FIP-a  (International Pharmacy Journal June 2022 issue)  objavljen je intervju s dr. sc. Majom Jakševac Mikša pod naslovom „ Uspjeh u teškim vremenima“ (engl. Maja Jakševac Mikša: Succeeding through difficult times).

doc. dr. Maja Jakševac Mikša, mag. pharm.

U uvodu intervjua istaknuto je:

Dr. Maja Jakševac Mikša ove je godine otišla u mirovinu nakon što je gotovo tri desetljeća bila na čelu Hrvatskog farmaceutskog društva i pet desetljeća kao farmaceut. Farmaciju je unaprjeđivala tijekom promjene režima, rata, ekonomske krize i prirodnih katastrofa – u okolnostima koje mnogi danas proživljavaju. U intervjuu govori o farmaciji u Hrvatskoj i globalnom zdravlju a dijeli i neke bisere mudrosti.  

Tekst intervjua mogu čitati svi individualni članovi FIP-a i pretplatnici na IPJ.

Čestitamo kolegici na ugledu koji je stekla u međunarodnom farmaceutskom okruženju!

 

The International Pharmacy Journal (IPJ) službeno je glasilo Međunarodne farmaceutske federacije (FIP) koje omogućuje čitateljima kontakt s ljekarništvom širom svijeta. Počeo je izlaziti 1912. kao bilten FIP-a. IPJ se objavljuje elektroničkim putem svakog mjeseca, a čitateljstvo obuhvaća više od 150 zemalja. Pretplata na časopis je pogodnost za sve individualne članove FIP-a, koji ga mogu čitati upisivanjem dodijeljene lozinke. Cilj časopisa je podijeliti razvoj i rad u farmaciji, čime se doprinosi misiji FIP-a da podrži globalno zdravlje omogućavajući napredak farmaceutske prakse, znanosti i obrazovanja.