Stručni žiri za dodjelu nagrade International Medis Awards ove godine već peti put zaredom objavljuje natječaj International Medis Awards for Medical Research za najbolja primjenjena medicinska dostignuća u regiji srednje i jugoistočne Europe.

U 2018. godini pozivamo na sudjelovanje liječnike i farmaceute s područja farmacije, gastroenterologije, ginekologije, intenzivne medicine (s anesteziologijom), neurologije, oftalmologije, pedijatrije, pulmologije (s alergologijom) ili reumatologije.

 

Stručni žiri za dodjelu nagrade International Medis Awards ove godine već peti put zaredom objavljuje natječaj International Medis Awards for Medical Research za najbolja primjenjena medicinska dostignuća u regiji srednje i jugoistočne Europe.

U 2018. godini pozivamo na sudjelovanje liječnike i farmaceute s područja farmacijegastroenterologijeginekologijeintenzivne medicine (s anesteziologijom)neurologijeoftalmologijepedijatrijepulmologije (s alergologijom) ili reumatologije.

 

Tko se može prijaviti?

Na natječaju možete sudjelovati svojim znanstvenim istraživačkim radovima koje ste predstavili člankom objavljenim u afirmiranoj znanstvenoj publikaciji s faktorom utjecaja (IF) višim od 1,5.

Istraživački rad mora biti prihvaćen, predstavljen ili objavljen u razdoblju od 1. rujna 2017. do 31. kolovoza 2018.

Natječaj je objavljen u osam država: AustrijiBosni i HercegoviniCrnoj GoriHrvatskojMađarskojMakedonijiSloveniji Srbiji.

 

Stručni žiri

Prijavljene radove ocjenjivat će stručni žiri prema unaprijed određenim kriterijima. Stručni žiri čine

međunarodno priznati stručnjaci različitih specijalnosti pod vodstvom predsjednika žirija prof. dr. sc. Matije Tomšiča, dr. med., pročelnika Kliničkog odjela za reumatologiju na Sveučilišnom kliničkom centru Ljubljana. Žiri će odabrati finaliste i po jednog pobjednika za svako znanstveno-istraživačko područje iz objavljenog natječaja.

 

Nagrada

Pobjednici natječaja dobit će nagradu:

ƒƒ brončanu skulpturu Budućnost (Future) i

ƒƒ financijski poticaj za daljnji istraživački rad u iznosu od 2.500 eura (bruto)

 

Finalisti natječaja dobit će nagradu:

ƒƒpriznanje Medis Awards

financijski poticaj za daljnji istraživački rad u iznosu od 500 eura (bruto)

 

Finalisti i članovi stručnog žirija bit će pozvani na svečanu dodjelu nagrada koja će se održati 29. studenoga 2018. u Sarajevu. Pobjednici i finalisti dobit će nagradu ako budu sudjelovali na ceremoniji.

 

 

Najkasniji rok za prijavu: 15. rujna 2018.

Prijavu popunite na engleskom jeziku i predajte u digitalnom obliku na obrascu na www.medis-awards.com.

 

Tu ćete također naći podrobnije informacije o uvjetima sudjelovanja na natječaju. Više informacija o natječaju možete dobiti na e-adresi awards@medis.si