U Školi narodnog zdravlja “Andrija Štampar”, 13 svibnja 2019. predstavljen je rad Centra za istraživanje i promicanje najboljih zdravstvenih praksi, ljudi, timova, upravljačkih tijela i projekata povezanih s radom Centra.

U prvom dijelu programa nakon izlaganja prof. dr. sc. Stjepana Oreškovića, voditelja i predsjednika Savjeta Centra o ciljevima, metodama i sadržaju rada Centra za bolje zdravstvo, kvalitetniju medicinu i najbolje prakse, uz pozdrav brojnim sudionicima, osvrt na važnost i očekivanja od Centra dali su: ravnateljica Škole NZ “A. Štampar” prof. dr. sc. Mirjana Kujundžić Tiljak, dekan Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Marijan Klarica, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo doc. dr. sc. Krunoslav Capak, dopredsjednica Hrvatske liječničke komore Ada Barić Grgurević, predsjednica Odbora za zdravstvo Gradske skupštine Grada Zagreba prof. dr. sc. Ana Stavljenić Rukavina, predsjednica Saborskog odbora za zdravstvo i socijalnu politiku dr. sc. Ines Strenja Linić i Ministar zdravstva RH prof. dr. sc. Milan Kujundžić. Stručna voditeljica programa skupa bila je doc. dr. sc. Tea Vukušić Rukavina, voditeljica Odjela za istraživanje ishoda zdravstvenih intervencija.

Slijedio je pregled globalnih projekata Centra i prikaz suradnje sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom u kojem su sudjelovali doc. dr. sc. Slavica Sović kao moderatorica, te prof. dr. sc. Hrvoje Tiljak, prof. dr. sc. Ivana Božićević, doc. dr. sc. Milan Milošević i prof. dr. sc. Antoinette Kaić-Rak.

Dio programa o primjeni istraživanja i partnerstva u zdravstvenom sustavu moderirao je doc. dr. sc. Aleksandar Džakula, voditelj Odjela za unapredenje organizacije i upravljanja u zdravstvenom sustavu. Dan je prikaz niza suradnji u Hrvatskoj, Sloveniji i Federaciji BiH.

O Komunikaciji, diseminaciji i umrežavanju govorila je prof. dr. sc. Ana Borovečki.

Skup je završio Okruglim stolom na kojem se raspravljalo o odabranim primjerima dobre prakse, a moderirala je doc. dr. sc. Zlata Ožvačić Adžić, voditeljica Odjelaz za razvoj i implementaciju modela i instrumenata za upravljanje kvalitetom u zdravstvenoj zaštiti.

Centar će se baviti:

1. Vrednovanjem zdravstvenih tehnologija (Health Technology Assessment)

2. Istraživanjem ishoda zdravstvenih intervencija (Health Outcomes Research)

3. Istraživanjem medicinske i zdravstvene prakse utemeljene na dokazima (Evidence Based Health Practice)

4. Razvojem i primjenom metodologije i alata podatkovne znanosti u području medicine i zdravstva.