Ove godine navršava se 750 godina od prvog pisanog spomena postojanja ljekarne u Trogiru (originalni pravni dokument datiran s 29. listopadom 1271. čuva se u Trogiru), što smatramo početkom razvoja ljekarništva u našoj zemlji. To svjedoči da se farmacija i ljekarništvo u Hrvatskoj, napose na području Dalmacije, počelo razvijati usporedo s razvojem u Europi gdje se prve ljekarne javljaju u 12. stoljeću. Tu važnu činjenicu s ponosom ističemo.

Hrvatsko farmaceutsko društvo u suradnji s Odsjekom za povijest medicinskih znanosti Zavoda za povijest i filozofiju znanosti HAZU i Muzejom grada Trogira obilježit će tu značajnu obljetnicu, održavanjem znanstveno-stručnog simpozija pod naslovom ”Početci i razvoj ljekarništva u Hrvatskoj”, u utorak, 26. listopada 2021., s početkom u 13 sati, na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu.  

            Partneri u organizaciji su Ljekarna Splitsko-dalmatinske županije i Medicinski fakultet Sveučilišta u Splitu.

           Simpozij će se održati pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija RH i Ministarstva zdravstva RH.

Prisustvovanje je besplatno,  uz obaveznu prijavu dolaska Hrvatskom farmaceutskom društvu na mail adresu office1@farmaceut.org  do 22. listopada 2021., ili tel.: 01 48 72 849. Ulaz na simpozij moguć je uz važeću COVID potvrdu.

POZIVNICA NA SIMPOZIJ:

750 obljetnica ljekarnistva vizual pozivnica