Drage kolegice i kolege ljekarnici!

Pohvaljujemo i ohrabrujemo sve vas u javnim i bolničkim ljekarnama koji već danima dajete sve od sebe da ljekarništvo u ovom kriznom razdoblju besprijekorno funkcionira. Opredjelili ste se za struku kojoj je skrb o oboljelima i pomoć svima kojima je potrebna na prvom mjestu. To ovih dana svi zajedno i dokazujete odgovornim i predanim radom. Najčešće ste prvi u kontaktu s pacijentima u zdravstvenom sustavu i imate izuzetno važnu ulogu u sprječavanju širenja pandemije, pružanjem sveobuhvatne ljekarničke skrbi te informiranjem i podučavanjem građana.
Kao zdravstveni djelatnici na prvoj liniji obrane, s velikim rizikom izloženosti virusu, trebate se maksimalno štititi. Stoga apeliramo na Nacionalni stožer civilne zaštite RH da što prije svo ljekarničko osoblje opskrbi neophodnom zaštitnom opremom. Valja imati na umu da kada će nezdravstvene djelatnosti morati privremeno obustaviti rad, ljekarne, kao vrata zdravstvenog sustava, ostat će otvorene no za to su potrebni zdravi ljekarnički timovi!

Pohvaljujemo i sve druge koji sudjeluju u ljekarničkom lancu, poput veledrogerija, proizvođača lijekova i pomoćnih sredstava, koji omogućuju odlično funkcioniranje tog dijela zdravstvenog sustava u ovom vrlo teškom razdoblju.

Podsjećamo vas da na našim web stranicama i Facebooku svakodnevno možete pratiti najnovije informacije o Covid-19 pandemiji iz relevantnih izvora.

Vaše Hrvatsko farmaceutsko društvo