PGEU je na nedavno održanoj sjednici Glavne skupštine izabrao novog predsjednika za 2016. godinu! Novi predsjednik PGEU-a za 2016. je magistar farmacije Jan Smits iz Royal Dutch Pharmacy Association KNMP.
U svom prvom govoru izjavio je : “Iz ekonomske perspektive moglo bi se reći da se doprinos ljekarnika u zajednici ne treba promatrati kao trošak, već radije kao investicija!“

 

PGEU je na nedavno održanoj sjednici Glavne skupštine izabrao novog predsjednika za 2016. godinu! Novi predsjednik PGEU-a za 2016. je magistar farmacije Jan Smits iz Royal Dutch Pharmacy Association KNMP.

Jan Smits studirao je farmaciju na Državnom sveučilištu u Utrechtu. Ima desetogodišnje radno iskustvo u nacionalnom i međunarodnom marketingu lijekova te consulting uslugama (Glaxo i Yamanouchi Europe), a dvanaest godina upravlja ljekarničkim sustavom. Važno je istaknuti da je Jan Smits također član Odbora MKB, nacionalne organizacije za mala i srednja poduzeća. Od studenog 2008. do prosinca 2012. godine obnašao je dužnost predsjednika Royal Dutch Pharmacy Association KNMP, kada je imao i vrlo istaknutu ulogu u organizaciji FIP-ove stoljetne konferencije (FIP Centennial) i prve Ministerial Conference u Amsterdamu.

U svom prvom govoru kao novoizabrani predsjednik PGEU-a za 2016. godinu, Jan Smits je istaknuo: “Potrebno je generirati podatke o ishodima pružanja ljekarničkih usluga i intervencija, a takvi podaci će potkrijepiti viziju budućnosti ljekarničke profesije. Takvi pozitivni rezultati će ukazati jasno da ljekarnik značajno doprinosi zdravstvu i društvu u cjelini. Ispravna primjena lijekova doprinosi odgodi ili čak sprječavanju hospitalizacija, kao i normalnom, neometanom funkcioniranju pojedinaca u zajednici, unutar obitelji ili na svojim radnim mjestima. Iz ekonomske perspektive moglo bi se reći da se doprinos ljekarnika u zajednici ne treba promatrati kao trošak, već radije kao investicija!“

 

Hrvatsko farmaceutsko društvo čestita novoizabranom predsjedniku PGEU-a, Janu Smitsu na ovoj odgovornoj funkciji