Poštovane kolegice i kolege, dame i gospodo, dragi gosti i prijatelji farmacije, iza nas je 5. HRVATSKI KONGRES FARMACIJE s međunarodnim sudjelovanjem …
Radni dio kongresa bio je sastavljen od čak 134 predavanja podijeljenih u tematske cjeline, tri radionice te 113 posterskih izlaganja, stoga je više od 900 sudionika uživalo u raznovrsnom stručno-znanstvenom programu!
Prelistajte online knjigu sažetaka i fotogaleriju iz Rovinja!

 

Poštovane kolegice i kolege, dame i gospodo, dragi gosti i prijatelji farmacije, iza nas je 5. HRVATSKI KONGRES FARMACIJE s međunarodnim sudjelovanjem …

Raznovrsnim četverodnevnim programom nastojali smo obuhvatiti nova dostignuća u farmaceutskim i srodnim znanostima, nove tendencije u ljekarničkoj praksi i pokazati koji izazovi stoje pred našom strukom u budućnosti. Posebnu pozornost usmjerili smo prema usklađivanju farmaceutske izobrazbe i regulative te razvoja ljekarništva u nas s onim u Europi.

Željeli smo istaknuti važnost povezivanja farmaceutske izobrazbe i znanosti s praksom, važnost uvođenja sveobuhvatne farmaceutske skrbi a time i poboljšanja suradnje s drugim stručnjacima u zdravstvu, posebice liječnicima, s ciljem što uspješnijeg liječenja bolesnika i očuvanja zdravlja naših građana.

Vjerujemo da je kongres bio prigoda da o svemu navedenome porazgovaramo, steknemo nova znanja, razmijenimo iskustva da bismo brže ostvarili željene ciljeve, na dobrobit onih kojima služimo, a to su naši pacijenti.

Ponosni smo da se Kongres održavao pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, te zahvaljujemo što su u radu kongresa sudjelovali čelnici visokih državnih institucija, međunarodnih stručnih organizacija, farmaceutskih i srodnih fakulteta, farmaceutske industrije te mnogi istaknuti stručnjaci iz zemlje i inozemstva. Kongresu je prisustvovalo više od 900 sudionika, iz 12 zemalja (Hrvatske, Austrije, Belgije, BiH, Irske, Kosova, Nizozemske, Poljske, SAD, Slovenije, Srbije i Velike Britanije) što je kongresu dalo međunarodno obilježje.

Nadamo se da je svatko od vas u programu radnog dijela kongresa, sastavljenog  od 134 predavanja podijeljenih u tematske cjeline, tri radionice te 113 posterskih izlaganja pronašao zanimljive i korisne sadržaje.

Također se nadamo da ste ovih par dana boravka u Rovinju iskoristili za susrete i druženje s kolegama, prijateljima i poslovnim partnerima te stekli nova poznanstava i bar malo uživali u ljepotama Rovinja.

Zahvaljujemo svima vama na sudjelovanju, visokim državnim institucijama na pokroviteljstvu, pozvanim predavačima na odazivu, aktivnim sudionicima na pripremi radova, izlagačima na sudjelovanju na pratećoj farmaceutskoj izložbi te sponzorima na pomoći pri organizaciji.

 

 

Dr. sc. Maja Jakševac Mikša, mag. pharm.

Predsjednica Organizacijskog odbora 5. hrvatskog kongresa farmacije

 

Pogledajte foto galeriju na Facebook-u