JGL Grupa je, sukladno konsolidiranim, nerevidiranim financijskim rezultatima za 2020. godinu, premašila milijardu kuna ukupnih prihoda, ostvarivši time rekord u poslovanju i to u najtežoj godini za biznis diljem svijeta. JGL Grupa bilježi dvoznamenkasti rast, a s 1.020 milijuna kuna ukupnih prihoda postaje najveća hrvatska farmaceutska kompanija.

„Usprkos otežanom pristupu zdravstvenoj zaštiti u svim državama u kojima poslujemo, padu vrijednosti valuta od oko 30 posto na našim najvećim tržištima te padu kupovne moći stanovništva, lani smo ponovno nadmašili sami sebe. Prelazak magične granice od milijardu kuna ukupnih prihoda svrstava nas u grupu od 20-ak najvećih proizvođačkih kompanija u Hrvatskoj. Ponosan sam što ovim rezultatom postajemo i najveća hrvatska farmaceutska kompanija i to u godini u kojoj slavimo 30 godina JGL-a i 10 godina jednog od naših ključnih brendova, Meralysa“, ističe Mislav Vučić, glavni izvršni direktor JGL-a.

JGL je lani ostvario rast u sva tri korporativna strateška terapeutska područja – gripi i prehladi, oftalmologiji i dermatologiji. Portfelj proizvoda je uspješno odgovorio na potrebe kupaca:  sprejevi za nos Aqua Maris na sprječavanje zaraze koronavirusom, kapi za suho oko Vizol S na povećani boravak u zatvorenim prostorima i rad pred digitalnim ekranima te Aknekutan protiv akni na uvijek prisutnu želju za samouvjerenim izgledom.

„Veseli me vidjeti što smo sve postigli, a posebno da postajemo pravi globalni igrač, spremni konkurirati najvećima. Zato, nastavljamo s ulaganjima u istraživanje i razvoj, digitalizaciju i robotizaciju te još bolju suradnju sa Sveučilištem u Rijeci. Time ćemo dodatno  jačati rast konkurentnosti i izvoznih proizvodnih potencijala JGL-a, ali i hrvatske farmaceutske industrije, kao i same Hrvatske. Čestitam svim zaposlenicima na izvrsnosti te zahvaljujem našim pacijentima, liječnicima, ljekarnicima i partnerima na povjerenju koje nam svakodnevno daju“, zaključuje Ivo Usmiani, predsjednik Upravnog odbora JGL-a.