Poštovane kolegice i kolege,

potres u Zagrebu 22.03.2020 prouzročio je određena oštećenja zgrade u kojoj se nalazi ured Komore u Martićevoj na način da su potrebne hitne intervencije te je, obzirom da se i dalje bilježe manji potresi, zabranjeno zadržavanje u uredu dok se ne saniraju opasna oštećenja i stabilizira statika zgrade. Pored ovih oštećenja koja sprečavaju dulji boravak djelatnika u uredu, došlo je i do poteškoća u radu elektronike i komunikacijskih kanala (internet, server, baze podataka, web stranica).

Djelatnici ureda koji su u Kriznom stožeru Komore privremeno od danas vrlo kratko borave u uredu kako bi preusmjerili sve što je potrebno za udaljeni pristup serveru, telefonu, ostalim bazama podataka, web stranici i elektroničkoj pošti HLJK. Kada sve osposobimo, organizirati ćemo rad ureda u stanu Predsjednice. Obzirom da udaljeni pristup ima određene nedostatke i ne može u potpunosti zamijeniti rad u uredu, ovom prilikom Vas molimo za razumijevanje. Ovo se prvenstveno odnosi na newsletter i obavijesti na web stranici koji će možda imati vizualne manjkavosti, ali najvažnije je da vam jasno i na vrijeme prenesemo važne obavijesti.

Također vas molimo za razumijevanje što se tiče telefonskih poziva. Naime, svi telefonski pozivi upućeni na broj ureda Komore 01 4616 805 preusmjeravaju se na mobitel Predsjednice od 0 do 24 sata te vas molimo da imate razumijevanja ukoliko se trenutno nije u mogućnosti javiti. Naime, zbog aktivnosti u Kriznom stožeru Ministarstva zdravstva, priopćenja za medije, velike količine upita i informacija koji stižu s terena od ljekarni, ali i brojnih drugih institucija, novinara i pacijenata, telefonska linija je preopterećena.

No, svi pozivi su zabilježeni i biti će vam odgovoreno u najkraćem mogućem roku. Također se djelatnicima ureda u ovim izvanrednim uvjetima možete obratiti i na broj mobitela 098 9807 004.

U ovoj izvanrednoj situaciji ured Komore se prioritetno bavi problemima i poteškoćama vezanim uz rad i zaštitu ljekarnika za vrijeme epidemije COVID-19. Svi drugi predmeti u ovom trenutku nisu prioritet te ljubazno molimo da ih dostavite putem elektronske pošte na mail hljk@hljk.hr kako bi ih mogli razmotriti i riješiti kada se situacija normalizira.

Također želimo skrenuti pozornost svim kolegama i drugim djelatnicima ljekarne koji su u ovoj napetoj i stresnoj situaciji dodatno opterećeni međuljudskim odnosima i odnosima s poslodavcem na slijedeće: Ured Komore u vrijeme kada je najvažnije općim, korisnim i pravovremenim uputama što više olakšati rad svim ljekarnicima na prvoj liniji, ne može ulaziti u pojedinačne slučajeve i rješavati organizaciju rada na nivou svake pojedine ljekarne počevši od toga kako će se organizirati timovi do organizacije rada čistačice. Stoga, molimo sve voditelje ljekarni da preuzmu odgovornost za taj dio organizacije posla na nivou ljekarne za čiji rad odgovaraju.

Znamo da vam je teško i da vas je strah, iskreno se nadamo da će ovo teško vrijeme ubrzo završiti i da ćemo svi skupa izdržati i izaći iz svega kao bolji ljudi i bolji ljekarnici !

#držiterazmak#čuvajtezdravlje#

Ana Soldo ispred Kriznog stožera HLJK