Konferencija “Živjeti starost – izazov za pojedinca, obitelj i društvo” s međunarodnim sudjelovanjem će se održati u Zagrebu, od 1. do 3. listopada 2019., u organizaciji Grada Zagreba, Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, te u suradnji sa Zakladom “Zajednički put”.

Riječ je o jedinstvenoj konferenciji u Republici Hrvatskoj posvećenoj životu u starijoj dobi iz perspektive različitih stručnjaka s fokusom na planiranju vlastitog starenja i društvenog planiranja starenja.

Promocija interdisciplinarnog pristupa starenju jedan je od osnovnih ciljeva ove Konferencije. Stoga je Konferencija namijenjena stručnjacima iz područja socijalne skrbi i demografije, zdravstva i farmacije, psihologije, sociologije, ekonomije i poduzetništva, prava, mirovimskog osiguranja, arhitekture te svima zainteresiranima za ovu temu.

Odabrane su najaktualnije stručne teme te vrhunski i inozemni predavači, a ljekarnici se pozivaju da svojim sudjelovanjem i prezentacijama na Konferenciji otvore put kreiranju društva u kojem će se kvalitetno živjeti (u) starost(i). Rok za prijavu sažetaka je 10. srpanj 2019.

http://www.zivjetistarost2019.org