Ukoliko neka od ljekarni u RH nije dobila plakat za obilježavanje 14. hrvatskog dana ljekarni molimo da nam se javi radi dogovora kako da joj ga pošaljemo.                                                                                         Hrvatsko farmaceutsko društvo

U četvrtak, 29. istopada 2020.  obilježit ćemo  Hrvatski dan ljekarni 14. godinu uzastopce. Svim će ljekarnama u Hrvatskoj, u suradnji s Medikom, biti dostavljen prigodan plakat te molimo da ga ljekarnici izlože na vidnom mjestu u ljekarni (u izlogu ili oficini).
Ovogodišnja tema je Medicinski opravdani dodaci prehrani u obrani od infekcije koronavirusom“, kojom želimo potaknuti građane da se posavjetuju s ljekarnicima o tome koja je suplementacija ili nadomjesna primjena vitamina i minerala korisna u  prevenciji  zaraze koronavirusom.
Zadaća je ljekarnika da građanima, temeljem znanstvenih dokaza, savjetima pomognu u odabiru individualno potrebnih dodataka prehrani s ciljem prevencije infekcije koronavirusom i drugim sezonskim respiratornim virusima. Da bi ljekarnici proširili i obnovili znanje u tom području pravodobno ćemo organizirati online edukaciju na tu temu. Webinar u organizaciji HFD-a odžat će se u utorak, 27. listopada 2020. (besplatan i bodovan), a snimka webinara biti će raspoloživa na našoj web stranici. Predavač je dr. sc. Stribor Marković, a moderator Martina Šepetavc, mag. pharm.