Odbrojavanje do najvažnijeg godišnjeg događanja za farmaceute je započelo te objavljujemo konačni program za Solaris!
Glavna tema Savjetovanja je “Ljekarništvo i farmaceutska industrija 2020.”, te smo uvjereni kako će ova jedinstvena tema okupiti veliku broj zainteresiranih sudionika svih područja farmaceutske djelatnosti., od javnog ljekarništva, do industrije, regulative i znanosti…

 

 

VIII. Savjetovanje farmaceuta održat će se u Šibeniku – Solarisu, u organizaciji Udruženja farmaceuta Dalmacije Hrvatskog farmaceutskog društva od 13. do 15. svibnja 2016.

Glavna tema Savjetovanja je “Ljekarništvo i farmaceutska industrija 2020.”, te smo uvjereni kako će ova jedinstvena tema okupiti veliku broj zainteresiranih sudionika svih područja farmaceutske djelatnosti. Posebice se očekuje značajan broj sudionika iz javnog ljekarništva koji su suočeni s mnogobrojnim izazovima u struci, stoga će pozvani predavači zasigurno dati odgovore na mnoga stručna pitanja i pitanja iz ekonomike zdravstva.

Uz plenarna predavanja o strategiji suvremenog ljekarništva (Lars-Ake Soderlund, Švedska)  i kompetencijama organizacije i upravljanja u hrvatskom zdravstvenom sustavu (Nikica Gabrić, Specijalna bolnica Svjetlost), zajamčena je vrlo konstruktivna rasprava o tome kako farmaceut treba postati upravljač promjenama koje želi u vlastitoj struci, te kako se svojim znanjima i uslugama integrirati u suvremeni zdravstveni sustav. Tonći Buble će se u svojem plenarnom izlaganju osvrnuti na značaj hrvatske farmaceutske industrije u održivosti zdravstva i gospodarskom razvoju u Hrvatskoj.

Svi sudionici Savjetovanja farmaceuta u Solarisu tako će moći čuti iz nekoliko predavanja kakva nas budućnost ljekarništva vrlo skoro očekuje i zašto ljekarništvo neće biti samo usluga pružena pacijentu, nego i suradnja i partnerstvo s pacijentima i liječnicima. Posebno će raspravljati o liberalizaciji prodaje lijekova i budućnosti ljekarničke usluge u okviru zdravstvene zaštite.

 

KONAČNI PROGRAM SAVJETOVANJA MOŽETE PREGLEDATI OVDJE:

http://www.farmaceut.org/hfd-i-farmaceutska-struka/hfd-kongresi-savjetovanja-i-strucni-skupovi/xviii-savjetovanje-farmaceuta-2016/program-ljekarnistvo-i-farmaceutska-industrija-2020