Stručni žiri za dodjelu nagrade International Medis Awards ove godine već sedmi put zaredom objavljuje natječaj International Medis Awards for Medical Research za najbolja istraživačka medicinska dostignuća u regiji srednje i jugoistočne Europe.

U 2020. godini pozivamo na sudjelovanje liječnike i farmaceute s područja farmacije, gastroenterologije, ginekologije, intenzivne medicine i anesteziologije, neurologije, oftalmologije, pedijatrije, pulmologije i alergologije ili reumatologije.

Tko se možete prijaviti?

Na natječaju možete sudjelovati svojim znanstvenim istraživačkim radovima koje ste predstavili člankom objavljenim u afirmiranoj znanstvenoj publikaciji s faktorom učinka (Impact Factor) višim od 1,500.

Istraživački rad mora biti prihvaćen, predstavljen ili objavljen u razdoblju od 1. rujna 2019. do 31. kolovoza 2020.

Natječaj je objavljen u devet država: Austriji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Mađarskoj, Sjevernoj Makedoniji, Sloveniji i Srbiji.

Stručni žiri

Prijavljene radove ocjenjivat će stručni žiri prema unaprijed određenim kriterijima. Stručni žiri čine međunarodno priznati stručnjaci različitih specijalnosti pod vodstvom predsjednika žirija prof. dr. sc. Matije Tomšiča, dr. med., zaposlenog na Kliničkom odjelu za reumatologiju na Sveučilišnom kliničkom centru Ljubljana i na Katedri za internu medicinu Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Ljubljani. Žiri će odabrati po dva finalista i zatim po jednog pobjednika za svako znanstvenoistraživačko područje iz objavljenog natječaja.

Nagrada

Pobjednici natječaja dobit će nagradu:

  • brončanu skulpturu Budućnost (Future) i
  • financijski poticaj za daljnji istraživački rad u iznosu od 2.500 eura (brutto).

Finalisti natječaja dobit će nagradu:

  • priznanje International Medis Awards
  • financijski poticaj za daljnji istraživački rad u iznosu od 500 eura (brutto).

Pobjednici će biti objavljeni u četvrtak, 26. studenog 2020.

Najkasniji rok za prijavu: 28. rujan 2020.

Prijavu popunite na engleskom jeziku i predajte u digitalnom obliku na obrascu na
www.medis-awards.com. Tu ćete također naći podrobnije informacije o uvjetima sudjelovanja na natječaju. Više informacija o natječaju možete dobiti na e-adresi info@medis-awards.com.