Drage kolegice i kolege ljekarnici,

Svjesni izrazito teške i zahtjevne uloge koju svi vi u javnim i bolničkim ljekarnama imate u ovim kriznim vremenima borbe protiv koronavirusa, čestitamo vam i ponosni smo na vas jer dajete sve od sebe da ljekarništvo funkcionira besprijekorno.

Uz vas smo i pomažemo koliko možemo u uvjetima koji su nas zadesili potresom u Zagrebu koji je znatno oštetio zgradu naše struke u Masarykovoj 2 pa nemamo pristup našim prostorijama.

Ovih dana poduzimamo sve da saniramo najopasnija oštećenja zgrade, koja je dobila crvenu oznaku zbog opasnosti od daljnjeg urušavanja.

Nadamo se da ćemo je zajedničkim snagama uspjeti obnoviti kako bi i u budućim vremenima bila okupljalište i ponos naše struke!

 

Danas smo ministru zdravstva V. Berošu uputili dopis sljedećeg sadržaja:

Poštovani ministre Beroš,

Uz veliku pohvalu rada Stožera civilne zaštite, koji izvrsno funkcionira, slobodni smo iznijeti primjedbu u ime farmaceutske struke.

U ovim iznimno teškim vremenima za čitav zdravstveni sustav smatramo da ljekarništvo kao njegov vrlo važan dio daje velik doprinos savladavanju krize uzrokovane koronavirusom  i da ljekarnici u javnim i bolničkim ljekarnama zaista daju sve od sebe da opskrba lijekovima i ljekarnička skrb stanovništva i bolesnika u bolnicama bude najbolja moguća u datim uvjetima. Stoga izražavamo nezadovoljstvo što u dosadašnjim istupima članova Stožera ljekarnici nisu bili ni spomenuti niti pohvaljeni za svoj nepoštedan rad te Vas molimo da se to ispravi.

S poštovanjem,

Maja Jakševac Mikša

Dr. sc. Maja Jakševac Mikša, mag. pharm.
Izvršna direktorica
HRVATSKO FARMACEUTSKO DRUŠTVO
Masarykova 2
10000 Zagreb
Croatia