KB Dubrava i Medicinski fakultet Hrvatskog katoličkog sveučilišta organiziraju tečaj o izazovima u dijagnosticiranju i liječenju Parkinsonove bolesti u koji je uključena i naša kolegicu doc. dr. Ivana Marinović.
Tema zanimljiva i farmaceutima pogotovo zbog novosti u liječenju uznapredovale Parkinsonove bolesti. Na tržište je došla subkutana levodopa.
Naglasak tečaja je na multidisciplinarnom timu u liječenju ovih pacijenata. Održat će se i promocija knjige koju će sudionici tečaja dobiti u sklopu kotizacije.

POZIV

Poštovani kolegice i kolege,

Veliko nam je zadovoljstvo pozvati Vas da sudjelujete u Programu cjeloživotnog učenja o izazovima u dijagnosticiranju i liječenju Parkinsonove bolesti, koji će se održati 6.-7. prosinca 2024. u Velikoj čitaonici Hrvatskog državnog arhiva u Zagrebu.
Parkinsonova bolest je druga najčešća neurodegenerativna bolest i jedan od vodećih uzroka neurološke onesposobljenosti. U posljednjem desetljeću sve je više znanstvenih spoznaja o novim dijagnostičkim i terapijskim postupcima koji mogu značajno pridonijeti boljoj zdravstvenoj skrbi o oboljelima od Parkinsonove bolesti. Cilj ovog Programa je stjecanje osnovnih i novih znanja o kliničkim karakteristikama te specifičnim
metodama dijagnosticiranja i liječenja Parkinsonove bolesti. Edukacija je namijenjena stručnjacima iz svih područja koji sudjeluju u skrbi oboljelih od Parkinsonove bolesti. U Programu sudjeluju uvaženi međunarodni i hrvatski stručnjaci iz područja poremećaja pokreta koji će svojim znanjem i iskustvom pridonijeti edukaciji iz područja dijagnosticiranja i liječenja različitih faza Parkinsonove bolesti.
Veselimo se Vašem dolasku!

Detalji tečaja:

PROGRAM PD COURSE 2024

Za Organizacijski odbor:

Petra Bago Rožanković