Drage kolegice i kolege, suradnici i poslovni partneri,

Nakon 28 godina profesionalnog rada u Hrvatskom farmaceutskom društvu, na mjestu glavne tajnice, odnosno izvršne direktorice, i prethodnog dugogodišnjeg rada kao nastavnice na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, došlo je vrijeme mog odlaska u mirovinu. No, neću se sasvim povući, još ću neko vrijeme ostati glavna urednica našeg stručnog časopisa Farmaceutski glasnik.

Od 1. siječnja 2022. posao izvršnog direktora HFD-a obavljat će kolega Dario Briški, mag. pharm., dosadašnji stručni suradnik u HFD-u.

Kolega Briški svoj je radni vijek započeo 1988. kao asistent na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu a potom radio u marketinškim odjelima tvrtki PLIVA i KRKA – FARMA. Godine 1995. životni put odveo ga je na Novi Zeland gdje je u Aucklandu do 2003. radio u tvrtki Douglas Pharmaceuticals u Laboratoriju za kontrolu kakvoće lijekova i Registraciji lijekova te u javnim ljekarnama. Preseljenjem na Goald Coast u Australiji, od kraja 2003. do polovine 2016. bio je voditelj dviju javnih ljekarni (Grice Avenue Pharmacy i Amcal Pharmacy) a potom je do kraja 2017. vodio Bolničku ljekarnu u Pindara Private Hospital.  Godine 2018. vratio se u Hrvatsku. Posljednje dvije i pol godine bio je stručni suradnik u HFD-u.

Iz ovog kratkog životopisa vidljivo je da kolega Briški ima veliko radno iskustvo i to u gotovo svim područjima farmaceutske djelatnosti što će mu uvelike pomoći u radu na mjestu izvršnog direktora HFD-a. Kontakt mail je: dario.briski@farmaceut.org .

Svima Vama najljepše zahvaljujem na uspješnoj suradnji tijekom proteklih godina i na podršci koju ste mi pružali, bez koje mnoge zamisli i aktivnosti HFD-a ne bi bilo moguće ostvariti. Povjereni mi posao izvršne direktorice našeg strukovnog Društva obavljala sam s ponosom, ljubavi i odgovornosti želeći unaprijediti našu struku i prikazati je u najboljem svijetlu, što i zaslužuje.

Osobito zahvaljujem svim suradnicima u uredu HFD-a koji su me sve ove godine vjerno pratili i pomagali u radu.

U zajedništvu se u struci može mnogo toga poboljšati i unaprijediti zato smatram nužnim da nastavite podržavati rad HFD-a i da u njemu sudjelujete. Također je potrebno da podupirete i pišete za naše časopise – stručni Farmaceutski glasnik i znanstveni Acta Pharmaceutica da bismo održali njihovu dugu tradiciju izlaženja, kao jedinih naših farmaceutskih časopisa. Rad HFD-a, nacionalnog farmaceutskog udruženja, s brojnim sekcijama i regionalnim udruženjima, kao i izdavačka djelatnost, velike su vrijednosti naše struke i moramo ih zadržati i njegovati da bismo kao struka bili jači, vidljiviji i uvaženiji.

Kolegi Dariju želim mnogo uspjeha u radu!

Doc. dr. sc. Maja Jakševac Mikša, mag. pharm.