Objavljen je upitnik za ljekarnike zaposlenike o plaćama i radnim vremenima, na kojem se je radilo u proteklih par mjeseci (dostupan na https://epheu.eu/questionnaires2018/). Od velikog je interesa da što više kolega i organizacija popuni ovaj upitnik kako bi prikupili vrijedne informacije. Apeliramo na kolege u ljekarnama da ga ispune. Nakon prikupljanja podataka, biti će obrađeni te objavljeni na 1.Kongresu EPhEU koji se planira za 2019. godinu.

 

U Zagrebu, u prostorijama Hrvatskog farmaceutskog društva, održan je 16. sastanak Izvršnog odbora Europskog udruženja ljekarnika zaposlenika (EPhEU). Sastanku su prisustvovali svi članovi izvršnog odbora: Ulrike Mayer (AUT) predsjednica udruženja , Serge Caillier (FRA) podpredsjednik udruženja, Katarina Fehir-Sola (CRO), Greta Torbergsen (NOR), Andreas May (DEU), Mark Koziol (UK), Raimund Podroschko (AUT), Norbert Valecka (AUT), Daniela Preiner (AUT).

Sastanak je započeo prihvaćanjem zapisnika sa prošle sjednice te izvješćem predsjednice i podpredsjednika udruženja. EPhEU pozvan je od strane Ruskog Sveučilišta u St. Petersburgu na radni sastanak  gdje su predsjednica i podpredsjednik udruženja predstavili rad udruženja nakon čega su kolege izrazile želju za sudjelovanjem u radu. Irish Pharmaceutical Union i predstavnici Bjelorusije su  također pokazali interes u radu udruženja, te je odlučeno da će se predstavnici zainteresiranih zemalja pozvati kao gosti na Godišnju skupštinu koja će se održati  u listopadu ove godine u Varšavi.

Izrađena je nova modernija web stranica www.epheu.eu na kojoj je objavljen upitnik na kojem se je radilo u proteklih par mjeseci (dostupan na https://epheu.eu/questionnaires2018/). Od velikog je interesa da što više kolega i organizacija popuni ovaj upitnik kako bi prikupili vrijedne informacije. Upitnik će biti poslan na sve relevantne institucije te će se kroz organizacije apelirati i na kolege u ljekarnama da ga ispune. Nakon prikupljanja podataka, biti će obrađeni te objavljeni na 1.Kongresu EPhEU koji se planira za 2019. godinu.

 

Ispunjeni upitnik (u prilogu ovog teksta ili na linku gore) možete poslati na: epheu@vaaoe.at

ili poštom na:

Employed community
Pharmacists in Europe

c/o Verband Angestellter
Apotheker Österreichs (VAAÖ)
Berufliche Interessenvertretung
Spitalgasse 31/4
1090 Vienna
Austria

 

16. i 17. listopada 2018. u Varšavi će se održati Godišnja skupština udruženja s kojom će se oprostiti dosadašnje vodstvo udruženja. Od početne ideje (2007.) pa sve do osnivanja 2012. godine Ulrike Mayer je nesebično obnašala dužnost  predsjednice ovog udruženja.  Unutar udruženja bile su aktivne radne skupine koje su  na sastanku u Zagrebu dovršile svoj rad te su raspuštene do iduće skupštine.

Posebno je važno naglasiti kako je Hrvatsko farmaceutsko društvo jedan od osnivača ovog udruženja te da od samog početka aktivno kroz Izvršni odbor i Radne skupine sudjelujemo u radu EPhEU.

 

Autor: Katarina Fehir Šola