Ovogodišnji 7. hrvatski kongres farmacije s međunarodnim sudjelovanjem koji se održao od 16. do 19. svibnja 2024. godine u Hotelu Valamar Lacroma u Dubrovniku.

Organizator je Hrvatsko farmaceutsko društvo u suradnji s Farmaceutsko-biokemijskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu i Agencijom za lijekove i medicinske proizvode RH. U organizaciji Kongresa sudjelovali su i kolege sa Studija farmacije Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci te Studija farmacije Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu.

Na kongresu je obistinilo sudjelovanje kolegica i kolega farmaceuta te stručnjaka iz farmaciji srodnih struka iz Hrvatske, kao i iz drugih Europskih zemalja. Pozivu organizatora odazvali su se čelnici visokih državnih institucija, međunarodnih stručnih udruga, farmaceutskih i srodnih fakulteta, farmaceutske industrije te mnogi istaknuti stručnjaci iz Hrvatske i inozemstva.

Moto kongresa je “Inovacije u farmaciji za bolje ishode liječenja

Znanstveni i stručni program kongresa je obuhvaćao preko 70 predavanja, kako pozvanih stranih i domaćih stručnjaka, tako i slobodno prijavljenih predavanja, nekoliko radionica, panel rasprava, foruma te brojna posterska izlaganja. Kongresni program bio je podijeljen u 20 tematskih cjelina koje su obuhvaćale širok spektar tema iz područja farmaceutske struke i znanosti. Kroz teme poput javnog i bolničkog ljekarništva, kliničke i onkološke farmacije, regulative, istraživanja i razvoja lijekova te trendova u farmaceutskoj industriji, kongres je pružio jedinstvenu priliku za prikaz najnovijih saznanja i inovacija iz širokog područja farmacije. Također, bile su uključene aktualne i suvremene teme poput novih trendova u izobrazbi farmaceuta, farmakoekonomike, sinergije znanosti i prakse u suvremenoj fitofarmaciji te digitalne farmacije i zdravstva.

Vjerujemo da je naš bogati program omogućio svim sudionicima pronalaženje zanimljivih i korisnih sadržaja te potaknuti kolegice i kolege na aktivno sudjelovanje u raspravama o novim trendovima u farmaciji. Nadamo se da je kongres bio prigoda za ugodna druženja, susrete s kolegama, prijateljima i poslovnim partnerima. Tome je zasigurno svojom jedinstvenom ljepotom, šarmom i gostoprimstvom pridonijeti i sam Dubrovnik, koji već desetljećima privlači turiste iz svih krajeva svijeta.