Na ovogodišnjem FIP-ovom kongresu Svjetske farmaceutske federacije koji se održao u Škotskoj u Glasgowu, bilo je prisutno preko 20 sudionika iz Hrvatske, uključujući i aktivne članove HFD-a i njegovih tijela, kao i Izvršnu direktoricu HFD-a, doc. dr. sc. Maju Jakševac Mikša

Na ovogodišnjem FIP-ovom kongresu Svjetske farmaceutske federacije koji se održao u Škotskoj u Glasgowu, bilo je prisutno preko 20 sudionika iz Hrvatske, uključujući i aktivne članove HFD-a i njegovih tijela, kao i Izvršnu direktoricu HFD-a, doc. dr. sc. Maju Jakševac Mikša.

Osim iz HFD-a, iz Hrvatske su još bili sudionici iz Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED), s Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (FBF), Hrvatske ljekarničke komore (HLJK), te nekoliko ljekarničkih ustanova, veledrogerija i tvrtki s područja farmacije.

Neki hvatski predstavnici su i aktivno sudjelovali kao predavači, voditelji sekcija, prezenteri postera, te u radu Sekcija FIP-a, Generalnoj Skupštini i strateškim sastancima na globalnoj razini.

Tim povodom je za novog predsjednika FIP-a odabran magistar farmacije Dominique Jordan iz Švicarske, koji će na tom mjestu zamijeniti dosadašnju predsjednicu Carmen Pena, na čemu mu od srca čestitamo u ime HFD-a!